Stanovnici ove zgrade u njoj imaju sve što je potrebno, pa ju praktički ne moraju niti napuštati. Marina One u Singapuru otvorena je ove godine u glavnom poslovnom dijelu grada u sklopu kompleksa LEED Platinum Certified Complex, koji uključuje dvije zgrade s poslovnim prostorima te dvije sa stanovima.

Osim 1042 jedinice za stanovanje i poslovne prostore, tu je i 2500 kvadratnih metara teretane koja sadrži i zid za penjanje te zatvoreni bazen. Nekoliko restorana pokriva raznoliku ponudu, od sushi barova i kineske hrane do onih s ponudom zdrave hrane i brzinskih smoothija.

Ali, osim ponude sadržaja kojega zgrada ima za svoje stanovnike, bilo one poslovne bilo rezidencijalne, bogata je zelenilom u svakom kutu, a cilj je toga povećati kvalitetu zraka u zgradi te ju učiniti ekološki prihvatljivom.

U središtu kompleksa je zeleni centar pun drveća i grmlja sa zelenim kaskadama koje prekrivaju mostove koje povezuju čitav kompleks. Posađeno je više od 350 različitih vrsta biljaka, a čak 160 tisuća sadnica. A i oko zgrade su dva velika parka. Osim što je lijepo za gledati, osobito vodopad u sredini kompleksa, korisno je i za zdravlje.

Marina One Singapur - 1 Marina One Singapur - 1 (Foto: Marina One)

Arhitekti su na Marini One radili 7 godina, a njihova vizija bio je prostor koji će poslužiti kao pokazni primjer za ono kako bi zgrade trebale izgledati. Održivost je bila dio dizajna, od uklopljenog bilja do štedljivih ventilacijskih sustava.
 

Kako bi potaknula stanovnike da manje koriste svoje automobile, u blizini su stanice za javni prijevoz te nekoliko parkirališta za bicikle. A za one koji se ne mogu odreći svojih limenih ljubimaca tu su i stanice za punjenje električnih automobila, kako bi potaknuli ljude da se prebace na ekološki prihvatljivija vozila.

Najvažnija točka svijeta: Otvoren megaaerodrom koji će postati najprometniji na svijetu! Novi istanbulski aerodrom - 5 Novi istanbulski aerodrom - 4 Novi istanbulski aerodrom - 2 +1 Novi istanbulski aerodrom - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju