• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Mala truba: Novo mjesto u Dubrovniku za fine kolače, sendviče i kruh

Prostor je malen i jednostavan, s pamtljivim detaljima poput niza uporabnih predmeta iz kuhinja dubrovačkih nona...

Punkufer avatar placeholder
Sandra Rončević 6.11.2018 10:00 komentari
viber Created with Sketch.
Mala truba - 3
Mala truba - 3 (Foto:Sandra Rončević)

Galerija Mala truba - 9 5 Mala truba - 8 5 Mala truba - 7 5 Mala truba - 6 5

U trendu Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna Novi kviz općeg znanja - 12 15 nasumičnih pitanja Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više Čokoladne kocke Savršenstvo bez mane Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom

U Dubrovnik se uvijek lijepo vratiti, priznajem. Još je ljepše vratiti se i otkriti nove stvari, nova mjesta i nove priče, baš poput ove Lucijine jer u Dubrovniku je nedavno otvorena „pastićerija“ Mala truba. I čim je otvorena, odmah je napravila bum!


Lucija Tomašić nije nepoznato ime u slastičarskim krugovima, naprotiv. Svoj je zanat pekla prvo u svom studentskom stanu, a kasnije, završivši poznatu kulinarsku školu Le Cordon Bleu u Londonu, i po londonskim, dubrovačkim i zagrebačkima kuhinjama. Zagrebačka ju je publika upoznala kroz slastice iz radionice naše poznate slastičarke Petre Jelinić, uz koju je nadograđivala svoje znanje i iako se zbog svih rizika i prepreka koje prate današnje poduzetnike nećkala oko pokretanja vlastitog posla o kojem je konstantno maštala, ipak je natjerala mak na konac i sredinom listopada u Mercante centru u Dubrovniku otvorila svoj slasni kutak pod imenom „Mala truba“.

Mala truba - 2 Mala truba - 2 (Foto: Sandra Rončević)


„Koncept Male trube je svima zasladiti dan“, govori mi Lucija. Svaki su dan u ponudi svježi kolači punog okusa s najfinijom čokoladom ili finim citrusnim notama, topli kruh s prirodnim kvasom i neuobičajeni sendviči. U ponudi su dvije vrste sendviča, i to jedan mesni i jedan vegetarijanski, napravljeni sa svježim kruhom ispečenim tijekom noći. Na moje pitanje „otkud kruh?“, Lucija odgovara sa smiješkom kako se njezin zaručnik brine o prirodnom kvasu više od tri godine i peče fantastičan kruh kojem ni sama ne može odoljeti pa bi jednostavno bilo šteta ne iskoristiti ga. I stvarno bi bilo šteta da ih nema u ponudi jer se upravo kruh i sendviči rasprodaju prvi, 40 kruhova i svi spravljeni sendviči za taj dan nestanu do podneva.


A tek kad su slastice u pitanju, Mala truba je pun pogodak. „Odaziv Dubrovčana po mojoj je procjeni super, mnogo više od očekivanog“, potvrđuje Lucija i nastavlja: „Imam jednog najmlađeg kupca koji je otkrio tart s pečenom kremom od badema i kruškama. Kad se nasmije umrljan mrvicama, meni je srce na mjestu.“ Ima li bolje preporuke od ove?

Mala truba - 5 Mala truba - 5 (Foto: Sandra Rončević)


Na pitanje koja je njoj najdraža slastica, Lucija odgovara – rozata. „ I to bakina, koju sam jela na Korčuli.“ Najdraži su joj začini kardamom, đumbir, cimet i timut papar. A ljubav prema slasticama rodila se tijekom studiranja. Nakon završene Umjetničke škole Luke Sorkočevića Lucija je upisala Fakultet prometnih znanosti i upravo u tim studentskim danima svako malo je nešto pekla, mijenjala recepture i dijelila kolače uokolo. Fakultet je završila, ali je odmah krenula za svojim slatkim snovima i odradila sezonu kao pomoćna slastičarka. Nakon toga se otisnula u London, gdje je upisala i završila Le Cordon Bleu. Potom je uslijedilo puno rada, učenja, strpljenja i danas je tu Mala truba, koje ne bi bilo da nije bilo Lucijina znanja i entuzijazma te podrške obitelji i prijatelja.


Prostor je malen i jednostavan, s pamtljivim detaljima poput niza uporabnih predmeta iz kuhinja dubrovačkih nona. Nema stolova i stolica, već se primjenjuje princip „to go“, znači, slastice i sendviče možete kupiti pa ih s guštom pojesti na nekoj klupi u hladu, u uredu na pauzi za ručak ili doma za vlastitim stolom ili opušteno na kauču.


„Sad je dobro, mala truba svira dalje...“ otpjevao bi Damir Urban. Otpjevajte i vi, i ako ste u Dubrovniku, svakako se uputite u Malu trubu na komad ili dva torte i finih kolača (moja je preporuka tart od limuna) ili na sendvič dana (koji je svaki dan drugačiji). I ne zaboravite kupiti kruh! Lucija vas čeka s osmijehom. Sretno i dalje, Luce!

Kamo za vikend? Odmor u drvenim kućicama, kampu ili samo odličan izlet s domaćom hranom

Kamo za vikend? Odmor u drvenim kućicama, kampu ili samo odličan izlet s domaćom hranom Seoski turizam Kezele - 25 Seoski turizam Kezele - 24 Seoski turizam Kezele - 23 +21 Seoski turizam Kezele - 22
 

  • #gdje sjesti
  • #mala truba
  • #gdje jesti
  • #sandra rončević
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
10 zanimljivosti o europskoj državi bez vojske od čijih stanovnika dulje žive jedino Japanci
Stari patuljak
10 zanimljivosti o europskoj državi bez vojske od čijih stanovnika dulje žive jedino Japanci
Znate li koji su? Europski glavni gradovi koji nemaju svoj aerodrom
Kako putovati
Znate li koji su? Europski glavni gradovi koji nemaju svoj aerodrom
Složenac sa slatkim krumpirom recept
Slasno i slatko
Jelo od slatkog krumpira bez kojeg Amerikanci ne mogu provesti četvrti četvrtak u 11. mjesecu
Kako ljudi uspijevaju ovdje živjeti? Venecija Afrike, mjesto na kojem ne želite upasti u more
Tužna atrakcija
Kako ljudi uspijevaju ovdje živjeti? Venecija Afrike, mjesto na kojem ne želite upasti u more
Omlet u mikrovalnoj pećnici recept
Otkrio chef
Trik za pripremu ekstrakremastog omleta od samo tri sastojka u 60 sekundi
Čokoladni kolač recept
Savršenstvo bez mane
Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
"Planina svih planina"
Možda nije najviša, ali je najbrutalnija: "Divlja planina" koja ne oprašta pogreške
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Kremasto varivo s piletinom i njokima recept
U jednom loncu
Fino i lako se sprema: Pileće varivo s njokima pravi je izbor za studeni
Varivo od crvene leće i cvjetače recept
Recept na žlicu
Fino varivo s lećom i cvjetačom sjajan je izbor za ručak ili večeru, a bit će gotovo za 30-ak minuta
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Venezuela priprema gerilski odgovor u slučaju američkog napada
gerilski stil
Spremaju se za rat s jednom od najjačih vojski svijeta: "Na agresiju ćemo odgovoriti jedinstvom"
Austrijanci u velikim problemima, nedostaju im radnici tijekom zimske sezone
Alarmantno
Zemlja s mnogo hrvatskih radnika u problemima: Kritično nedostaje radne snage, a nude minimalnu plaću od 2200 eura
Policija u velikoj akciji: Uhićenja u dijelovima Hrvatske
Cure prvi detalji
Policija u velikoj akciji: Uhićenja u dijelovima Hrvatske
show
Chef Vukadin na snimanje MasterChefa došao u društvu sinčića
sinčić gabrijel
Isti tata! Chef Vukadin na snimanje MasterChefa doveo najslađeg gosta
Marino Vrgoč predstavio pjesmu "Snovi"
"Snovi"
Poslušajte pjesmu devetogodišnjeg Marina s kojom se Hrvatska vraća na važno natjecanje!
Preminula je Sally Kirkland
tužna vijest
Preminula glumačka legenda koju pamtimo po kultnoj ulozi iz 80-ih godina
zdravlje
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Važno!
Ovo područje na licu nikada ne smijete dirati – evo zašto ga zovu “trokut smrti”!
Psiholozi tvrde: Ljudi koji vole pse i oni koji vole mačke potpuno su različiti tipovi osobnosti!
Jeste li “dog person” ili “cat person”?
Psiholozi tvrde: Ljudi koji vole pse i oni koji vole mačke potpuno su različiti tipovi osobnosti!
zabava
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Urnebesno
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
tech
Znanstvenici iznenađeni: Otkrili potpuno novu vrstu pčele, zbog jednog detalja dobila jezivo ime
Zastrašujući izgled
Znanstvenici iznenađeni: Otkrili potpuno novu vrstu pčele, zbog jednog detalja dobila jezivo ime
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
Tek je počeo s radom
Već prva snimka opservatorija Vera C. Rubin zapanjila astronome i otkrila skrivenu tajnu jedne poznate galaksije
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Odustali od nasljednika?
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
sport
Oscar se srušio na treningu
problemi sa srcem
Slavni brazilski nogometaš srušio se na treningu: Odmah završava karijeru?
Otpao još jedan reprezentativac, Dalić pozvao igrača iz druge lige
mogući debitant
Otpao još jedan reprezentativac, Dalić pozvao igrača iz druge lige
CRNA GORA – HRVATSKA Vatreni prvi put kod susjeda, evo kad je prijenos
uživo na Novoj TV i gol.hr-u!
CRNA GORA – HRVATSKA Vatreni prvi put kod susjeda, evo kad je prijenos
tv
Kumovi: Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
KUMOVI
Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
U dobru i zlu: Probala ih je upozoriti, ali je šteta već napravljena
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Probala ih je upozoriti, ali je šteta već napravljena
MasterChef: 13 za Eliasa ipak nije sretan broj – zahtjevan desert koštao ga je mjesta u MasterChefu!
NAPUŠTA NATJECANJE
13 za Eliasa ipak nije sretan broj – zahtjevan desert koštao ga je mjesta u MasterChefu!
putovanja
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Čokoladni kolač recept
Savršenstvo bez mane
Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom
Kako ljudi uspijevaju ovdje živjeti? Venecija Afrike, mjesto na kojem ne želite upasti u more
Tužna atrakcija
Kako ljudi uspijevaju ovdje živjeti? Venecija Afrike, mjesto na kojem ne želite upasti u more
novac
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Nova pravila
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
lifestyle
Ksenija Pajić u trapericama i bundi na zagrebačkoj špici 2025.
Ležerna i dotjerana
Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu
Topli modeli gležnjača i niskih čizmi iz trgovina
Modeli za svaki dan
15 toplih gležnjača i niskih čizama s kojima ćete biti spremni i za minuse
Izabrale ste najzgodnijeg pjevača iz generacije naših mama i baka
Magnet za žene
Uvjerljiva pobjeda: Izabrale ste najzgodnijeg pjevača iz generacije naših mama i baka
sve
Chef Vukadin na snimanje MasterChefa došao u društvu sinčića
sinčić gabrijel
Isti tata! Chef Vukadin na snimanje MasterChefa doveo najslađeg gosta
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Oscar se srušio na treningu
problemi sa srcem
Slavni brazilski nogometaš srušio se na treningu: Odmah završava karijeru?
Lampion - 9
Nostalgija u tanjuru

Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane

Iz Lampiona nećete izaći gladni jer su porcije pozamašne, a dođete li preko vikenda na ručak zabavit će vas i živa glazba... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Restaurant Labrax Hrana i piće
    Nema greške

    Restoran Labrax u Zadru: "Drugačije i majstorski pripremljeno - mjesto gdje ćete pojesti nešto što do sad niste"

  • Bistro Vrhovec - 1 Hrana i piće
    Fini okusi

    Bistro Vrhovec: Odličan izbor, ako želite uživati u domaćoj kuhinji i obilatim porcijama

  • Lampion - 9 Hrana i piće
    Nostalgija u tanjuru

    Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close