• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Mala truba: Novo mjesto u Dubrovniku za fine kolače, sendviče i kruh

Prostor je malen i jednostavan, s pamtljivim detaljima poput niza uporabnih predmeta iz kuhinja dubrovačkih nona...

Punkufer avatar placeholder
Sandra Rončević 6.11.2018 10:00 komentari
viber Created with Sketch.
Mala truba - 3
Mala truba - 3 (Foto:Sandra Rončević)

Galerija Mala truba - 9 5 Mala truba - 8 5 Mala truba - 7 5 Mala truba - 6 5

U trendu Bijele vode - 25 Idila! Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode Gulaš od krumpira i kobasica Tjedni jelovnik Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna Perilica za pranje ljudi tvrtke Science Co. - 1 Novo doba Japanci su napravili perilicu za pranje ljudi, a evo kako funkcionira

U Dubrovnik se uvijek lijepo vratiti, priznajem. Još je ljepše vratiti se i otkriti nove stvari, nova mjesta i nove priče, baš poput ove Lucijine jer u Dubrovniku je nedavno otvorena „pastićerija“ Mala truba. I čim je otvorena, odmah je napravila bum!


Lucija Tomašić nije nepoznato ime u slastičarskim krugovima, naprotiv. Svoj je zanat pekla prvo u svom studentskom stanu, a kasnije, završivši poznatu kulinarsku školu Le Cordon Bleu u Londonu, i po londonskim, dubrovačkim i zagrebačkima kuhinjama. Zagrebačka ju je publika upoznala kroz slastice iz radionice naše poznate slastičarke Petre Jelinić, uz koju je nadograđivala svoje znanje i iako se zbog svih rizika i prepreka koje prate današnje poduzetnike nećkala oko pokretanja vlastitog posla o kojem je konstantno maštala, ipak je natjerala mak na konac i sredinom listopada u Mercante centru u Dubrovniku otvorila svoj slasni kutak pod imenom „Mala truba“.

Mala truba - 2 Mala truba - 2 (Foto: Sandra Rončević)


„Koncept Male trube je svima zasladiti dan“, govori mi Lucija. Svaki su dan u ponudi svježi kolači punog okusa s najfinijom čokoladom ili finim citrusnim notama, topli kruh s prirodnim kvasom i neuobičajeni sendviči. U ponudi su dvije vrste sendviča, i to jedan mesni i jedan vegetarijanski, napravljeni sa svježim kruhom ispečenim tijekom noći. Na moje pitanje „otkud kruh?“, Lucija odgovara sa smiješkom kako se njezin zaručnik brine o prirodnom kvasu više od tri godine i peče fantastičan kruh kojem ni sama ne može odoljeti pa bi jednostavno bilo šteta ne iskoristiti ga. I stvarno bi bilo šteta da ih nema u ponudi jer se upravo kruh i sendviči rasprodaju prvi, 40 kruhova i svi spravljeni sendviči za taj dan nestanu do podneva.


A tek kad su slastice u pitanju, Mala truba je pun pogodak. „Odaziv Dubrovčana po mojoj je procjeni super, mnogo više od očekivanog“, potvrđuje Lucija i nastavlja: „Imam jednog najmlađeg kupca koji je otkrio tart s pečenom kremom od badema i kruškama. Kad se nasmije umrljan mrvicama, meni je srce na mjestu.“ Ima li bolje preporuke od ove?

Mala truba - 5 Mala truba - 5 (Foto: Sandra Rončević)


Na pitanje koja je njoj najdraža slastica, Lucija odgovara – rozata. „ I to bakina, koju sam jela na Korčuli.“ Najdraži su joj začini kardamom, đumbir, cimet i timut papar. A ljubav prema slasticama rodila se tijekom studiranja. Nakon završene Umjetničke škole Luke Sorkočevića Lucija je upisala Fakultet prometnih znanosti i upravo u tim studentskim danima svako malo je nešto pekla, mijenjala recepture i dijelila kolače uokolo. Fakultet je završila, ali je odmah krenula za svojim slatkim snovima i odradila sezonu kao pomoćna slastičarka. Nakon toga se otisnula u London, gdje je upisala i završila Le Cordon Bleu. Potom je uslijedilo puno rada, učenja, strpljenja i danas je tu Mala truba, koje ne bi bilo da nije bilo Lucijina znanja i entuzijazma te podrške obitelji i prijatelja.


Prostor je malen i jednostavan, s pamtljivim detaljima poput niza uporabnih predmeta iz kuhinja dubrovačkih nona. Nema stolova i stolica, već se primjenjuje princip „to go“, znači, slastice i sendviče možete kupiti pa ih s guštom pojesti na nekoj klupi u hladu, u uredu na pauzi za ručak ili doma za vlastitim stolom ili opušteno na kauču.


„Sad je dobro, mala truba svira dalje...“ otpjevao bi Damir Urban. Otpjevajte i vi, i ako ste u Dubrovniku, svakako se uputite u Malu trubu na komad ili dva torte i finih kolača (moja je preporuka tart od limuna) ili na sendvič dana (koji je svaki dan drugačiji). I ne zaboravite kupiti kruh! Lucija vas čeka s osmijehom. Sretno i dalje, Luce!

Kamo za vikend? Odmor u drvenim kućicama, kampu ili samo odličan izlet s domaćom hranom

Kamo za vikend? Odmor u drvenim kućicama, kampu ili samo odličan izlet s domaćom hranom Seoski turizam Kezele - 25 Seoski turizam Kezele - 24 Seoski turizam Kezele - 23 +21 Seoski turizam Kezele - 22
 

  • #gdje sjesti
  • #mala truba
  • #gdje jesti
  • #sandra rončević
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Svi okusi Zagreb: TZGZ predstavila projekte, partnerstva i platformu "Delicious Zagreb"
Oglas
Svi okusi Zagreb: TZGZ predstavila projekte, partnerstva i platformu "Delicious Zagreb"
Tražio je puknutu cijev, a otkrio čuda ispod zemlje: Neopisivi talijanski grad kojem se tepa da je najljepši na Čizmi
Bombon
Firenca juga u kojoj su tražili puknutu cijev, a otkrili čuda ispod zemlje: Talijanski grad kojem se tepa da je najljepši na Čizmi
Što napraviti s viškom gljiva: Trikovi uz pomoć kojih traju mjesecima
Sačuvajte ih
Što napraviti s viškom gljiva: Trikovi uz pomoć kojih traju mjesecima
Zabavni test: Koliko jestivih gljiva možete prepoznati?
Moraš ubrati sve!
Zabavni test: Koliko jestivih gljiva možete prepoznati?
Okružena planinama i zvijezdama: Prigorka, kuća iz bajke za ljubitelje prirode i aktivnog odmora
Prigorka
Okružena planinama i zvijezdama: Kuća iz bajke za ljubitelje prirode i aktivnog odmora
U vrsti riže je tajna: Recept za savršeni rižoto od pancete i gljiva
Talijani znaju...
U vrsti riže je tajna: Recept za savršeni rižoto od pancete i gljiva
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Idila!
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Tjedni jelovnik jednostavna i jeftina jela od 27.10. do 2.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna
Perilica za pranje ljudi japanske tvrtke Science Co.
Novo doba
Japanci su napravili perilicu za pranje ljudi, a evo kako funkcionira
Jedan grad, dvije države: Znate li kuda prolazi načudnija državna granica na svijetu?
Pazite kamo stajete
Jedan grad, dvije države: Najčudnija državna granica na svijetu prolazi Europom
Pirjani kupus sa slaninom: Fino jelo za koje vam treba malo vremena i samo pet sastojaka (i sol i papar)
Za pola sata
Pirjani kupus sa slaninom: Fino jelo za koje vam treba malo vremena i samo pet sastojaka (i sol i papar)
Gradilište na 1415 metara iznad mora: Obnova planinarskog doma na Južnom Velebitu
Gojtanov dom
Gradilište na 1415 metara iznad mora: Pogledajte kako će izgledati novi planinarski dom na Južnom Velebitu

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Neslužbeno: Pronađeni posmrtni ostaci vukovarskog heroja Jean-Michela Nicoliera!
Neslužbeno
Neslužbeno: Pronađeni su posmrtni ostaci vukovarskog heroja Jean-Michela Nicoliera!
Tko je ubio Jean-Michela Nicoliera? Priznao strašne zločine, pušten na slobodu, a nije se ni pokajao
Pušten na slobodu
Tko je ubojica Jean-Michela Nicoliera? "Dahtao je kao pašče i govorio mi kako ih je ubio, sam se hvalio"
Oglasio se brat Jean-Michela Nicoliera: "Mislim da je istina, ali još nisam siguran!"
Stigla i njegova majka
Sad je službeno, pronađeni su ostaci Jean-Michela Nicoliera: "Nije rođen u Hrvatskoj, ali za nju je ostavio svoje srce"
show
Chris Evens i Alba Baptista postali su roditelji
samozatajni par
Holivudski zavodnik i 16 godina mlađa glumica u tajnosti dobili prvo dijete
Janica Kostelić otvorila dušu o odustajanju od karijere
nikad nije požalila
Janica Kostelić u rijetkom intervjuu otvorila dušu: ''Nitko osim mene nije znao, ni brat, ni mama, ni tata...''
Justus Reid koji obnavlja kuću u Hrvatskoj dobio je posebno pojačanje
neočekivana novost
Amerikanac koji uređuje kuću u Hrvatskoj moli za pomoć: "Život je pun iznenađenja"
zdravlje
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Antibakterijski čajevi: Ovih 6 jača prirodnu sposobnost tijela da se samo izliječi
Puni čudesnih spojeva
Antibakterijski čajevi: Ovih 6 jača prirodnu sposobnost tijela da se samo izliječi
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Najvažniji obrok u danu
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
zabava
Kviz za one koji znaju i kad ne znaju – jer mozak im radi bez prestanka
Pokažite što znate!
Kviz za one koji znaju i kad ne znaju – jer mozak im radi bez prestanka
Poruka radnicima parkinga nasmijala prolaznike pa postala viralni hit
Pogledajte što im je poručio
Poruka radnicima parkinga nasmijala prolaznike pa postala viralni hit
Ovakav prijevoz još niste vidjeli – samo u Dalmaciji
Urnebesno
Ovakav prijevoz još niste vidjeli – samo u Dalmaciji
tech
Fascinantne snimke: Znanstvenici po prvi put u detalje snimili kako zmije otrovnice napadaju svoj plijen
Grizu u trenu
Fascinantno: Prvi put snimljen ugriz otrovnice u visokoj rezoluciji
Hoće li ruski "leteći Černobil" promijeniti globalnu sigurnost? Evo što se dosad zna o tom strašnom oružju
9M730 Burevestnik
Hoće li ruski "leteći Černobil" promijeniti globalnu sigurnost? Evo što se dosad zna o tom strašnom oružju
Američki šišmiši imaju neobičnu sposobnost, a nitko od znanstvenika ne zna zašto
Zagonetka iz prirode
Američki šišmiši imaju neobičnu sposobnost, a nitko od znanstvenika ne zna zašto
sport
Veliki zaokret: Dinamo ulazi u ligu, Hajduk se povukao u zadnji čas?
HNS najavio
Veliki zaokret: Dinamo ulazi u ligu, Hajduk se povukao u zadnji čas?
Veliki raskol u Real Madridu između Viniciusa i Alonsa: "Jedan od njih će biti višak..."
Bomba iz Madrida!
Veliki raskol u Realu, nakon ovoga više nema povratka: "Jedan od njih će biti višak..."
Modrićev bijes potresao Milan: Allegri zanijemio, svlačionica ostala u šoku
tvrde talijani
Modrićev bijes potresao Milan: Allegri zanijemio, svlačionica ostala u šoku
tv
U dobru i zlu: Bijesni su na njih - jesu li ipak malo pretjerali?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Bijesni su na njih - jesu li ipak malo pretjerali?
MasterChef: Kandidati šokirani odlukom koju je donio žiri! Je li umak zaista bio višak?
STRES TEST
Kandidati šokirani odlukom koju je donio žiri! Je li umak zaista bio višak?
MasterChef: Josipov odgovor na Stjepanovo pitanje u Selmi pobudio nemir: "Ja ne podržavam laž!"
NAPETO!
Josipov odgovor u Selmi pobudio nemir: "Ja ne podržavam laž!"
putovanja
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Idila!
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Tjedni jelovnik jednostavna i jeftina jela od 27.10. do 2.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna
Pržena bundeva na grčki način: Jednostavno jelo puno okusa i povijesti
Za 15 minuta
Pržena bundeva na grčki način: Jednostavno jelo puno okusa i povijesti
novac
Brend koji obožavaju Hrvati sada osvaja Ameriku, uz neočekivanu pomoć Donalda Trumpa
Umjesto Kineza
Brend koji obožavaju Hrvati sada osvaja Ameriku, uz neočekivanu pomoć Donalda Trumpa
Amerikanci prodali rusku jahtu Amadea, a Royal Romance još je u Splitu. Vlasnik traži odštetu
Priča bez kraja
Amerikanci prodali rusku jahtu Amadea, a Royal Romance još je u Splitu. Vlasnik traži odštetu
Najbolji dan u povijesti švedske kompanije – dionice lete nakon izvještaja o zaradi
Burze se užarile
Najbolji dan u povijesti švedske kompanije – dionice lete nakon izvještaja o zaradi
lifestyle
Bojana Gregorić Vejzović u trapericama na crvenom tepihu 2025.
Skladna kombinacija
I traperice se mogu nositi na crveni tepih, a Bojana Gregorić Vejzović pokazala je koji je model najbolji
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Provjereno izdržljive sobne biljke
Jednostavne za održavanje
Kraljice izdržljivosti: Imamo provjeren popis biljaka koje uspijevaju i ako zaboravite na njih
sve
Chris Evens i Alba Baptista postali su roditelji
samozatajni par
Holivudski zavodnik i 16 godina mlađa glumica u tajnosti dobili prvo dijete
Janica Kostelić otvorila dušu o odustajanju od karijere
nikad nije požalila
Janica Kostelić u rijetkom intervjuu otvorila dušu: ''Nitko osim mene nije znao, ni brat, ni mama, ni tata...''
Veliki zaokret: Dinamo ulazi u ligu, Hajduk se povukao u zadnji čas?
HNS najavio
Veliki zaokret: Dinamo ulazi u ligu, Hajduk se povukao u zadnji čas?
Bistro Vrhovec - 1
Fini okusi

Bistro Vrhovec: Odličan izbor, ako želite uživati u domaćoj kuhinji i obilatim porcijama

Sjeo sam s kolegama koji su ovdje česti gosti, pa je bio red poslušati preporuke i uzeti što oni kažu. Meni je klasični „a la carte“, ali tu je i ponuda dnevnih jela. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Restaurant Labrax Hrana i piće
    Nema greške

    Restoran Labrax u Zadru: "Drugačije i majstorski pripremljeno - mjesto gdje ćete pojesti nešto što do sad niste"

  • Bistro Vrhovec - 1 Hrana i piće
    Fini okusi

    Bistro Vrhovec: Odličan izbor, ako želite uživati u domaćoj kuhinji i obilatim porcijama

  • Asuka - 7 Hrana i piće
    Asuka

    Japan u centru Zagreba: Uzbudljivo mjesto za istraživanje okusa i mirisa Zemlje Izlazećeg Sunca

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close