Znanstvenici, izumitelji i poduzetnici svako malo izbacuju nove proizvode kako bi nam putovanje zrakom, vodom i kopnom bilo sigurnije. Ponukani tom činjenicom naša ekipa bacila se na istraživanje tržišta i za vas pronašla neke od najnovijih proizvoda iz područja sigurnosti. Neki od njih uskoro će se naći na policama trgovina.

CARES – dječja sjedalica za avion

Ovu sjedalicu certificirala je Svjetska federacija avio prijevoznika kao alternativnu sjedalicu za djecu u avionima. Sjedalica je namijenjena djeci od 10 do 20 kilograma težine, kada su djeca dovoljno velika da imaju vlastito sjedalo, ali opet premali da bi ih standardno avionsko sjedalo moglo adekvatno zaštiti.

Pojas za životnije

Ne trebaju samo djeca posebnu opremu kako bi mogla sigurno putovati. Standardni pojas nije dovoljna zaštita za ljubimce, stoga je nastao posebno prilagođeni pojas za životinje. Na tržištu već postoji mnogo proizvoda koji jamče sigurnost životinja tijekom putovanja, ali riječ je većinom o glomaznim rješenjima.

Sada na tržištu postoji novo rješenje, a riječ je o dodatku koji koristi standardni pojas za zaštitu vašeg ljubimca dok vi sigurno nastavljate vožnju. Riječ je o prsluku kroz koji se provuče pojas i time se pruži zaštita ljubimcima.

>> Obavezni suputnici: 'Gadgeti' koje svaki putnik treba imati

Automobil koji sam vozi

Dugo se već priča o tome da li je svijet spreman na automobile bez vozača. Senzori na automobilu u svakom trenutku snimaju okolinu te se automobil uvijek prilagođava uvjetima na cesti. Tako ovaj automobil nikada nije preblizu drugom vozilu.

Nikada se ne kreće preblizu sredini ceste. Isto tako senzori na automobilu prepoznaju uvjete na cesti, bilo da je riječ o kiši, skliskim kolnicima, magli, poledici te se uvijek prilagođava tim uvjetima smanjujući brzinu ili automatski paleći svjetla.

'Hyperloop'

Ovo je posljednja inovacija u području putovanja. Najbolje bi se mogla opisati kao 'raketa' koja bi mogla putovanje između Los Angelesa i San Franciska skratiti na 35 minuta i sve to po cijeni od samo 20 dolara. Kapsule bi se kretale tunelima brzinom od 1220 km/sat.

Putovanje ovim kapsulama bilo bi uvelike slično putovanju brzim vlakom, osim brzine. Cijeli sistem je imun na vremenske uvjete jer se kapsule kreću u tunelima koji ih štite od direktnog utjecaja atmosferilija.

Gume koje svijetle

Fluorescentno narančaste linije uzduž guma, koje svijetle u mraku, povećavaju vidljivost vozila tijekom loših vremenskih uvjeta.

Za razliku od drugih sličnih rješenja, ove gume ne trebaju izvor energije za svijetljenje za svoj rad. Jednom kada se linije istroše one promjene svoju boju u plavu najavljujući vlasniku vozila da je vrijeme za promjenu.

Torba koja prianja na tijelo

Ova višenamjenska torba pričvršćuje se s prednje strane tijela gdje je manja vjerojatnost da će vas netko opljačkati bez da to primijetite. Ova torba toliko je lagana i tanka da u nju bez problema možete smjestiti svoje vrijednosti, novčanik ili mobitel a da vam ne smeta prilikom probijanja kroz gužvu.

Višenamjenski štap

Postoje obični štapovi za hodanje i postoji ova opremljenija verzija štapa koji je savršen za avanturiste u divljini. Svaki dio štapa može vam biti od pomoći ako zapnete negdje bogu iza nogu.

Drška štapa može vam pomoći u navigiranju po strmim nagibima ili neravnom terenu, a ako okrenete štap naopako može vam poslužiti kao štaka. Štap je opremljen SOS treperećim svjetlom i odašiljačem.

nPower PEG – osobni generator

Ovaj punjač savršeni je kada ostanete bez baterije na mobitelu ili drugom uređaju, a nikada ga nije potrebno puniti.

Generator se puni pomoću kretanja, dovoljno je samo da ga stavite u svoj ruksak a gibanja, uzrokovana hodanjem, trčanjem ili vožnjom bicikla, napunit će uređaj strujom. Stvarno koristan aparat ako se nađete negdje u divljini izgubljeni i bez baterije na mobitelu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju