No zbog velike kalorijske vrijednosti i sadržaja masnoća preporučuje se njezina vrlo umjerena konzumacija.

Ako ne možete odoljeti slanini, na raspolaganju su vam i neke zdravije varijante biljnog porijekla u kojima možete uživati bez grižnje savjesti, a koje okusom podsjećaju na taj sušeni proizvod od svinjskog mesa.

Jeste li ikada probali ispeći shitake gljive u pećnici?

Sastojci za lažnu slaninu:

100 grama shitake gljiva
1 čajna žličica umaka od soje
3 žlice maslinova ulja
sol i papar po želji

Priprema:
1. Očišćene gljive narežite na kriške.

2. Pomiješajte gljive s uljem, umakom od soje te nešto soli i papra.

3. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva oko 10 do 15 minuta.

4. Ovako pripremljene gljive poslužite uz pečena jaja, makarone sa sirom ili neko drugo jelo koje inače konzumirate uz slaninu. Dobar tek!

U videu Tastyja pogledajte i druge recepte za lažnu slaninu koji će oplemeniti vaša gastronomske igre.

U trendu Piccolina kućica, Gata, Airbnb - 1 70 eura za noć Za savršen odmor dovoljno je svega 19 kvadrata! Dokaz je i ova kućica u okolici Splita Kviz općeg znanja - 15 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za sveznalice i one koji će to tek postati Rustica - 4 Velike porcije, ali... Restoran Rustica: "Narodni" restoran na početku Dubrave koji nije ostavio dobar dojam