Kod tradicionalne pripreme lazanja tjestenina se kuha odvojeno od umaka, a prije nego što se sve zajedno sljubi u jednoj vatrostalnoj posudi i zapeće u pećnici. 

U trendu Luksemburg - 4 Veliko vojvodstvo 48 sati u najbogatijoj zemlji svijeta: Mala, ali moćna europska ljepotica koju turisti nepravedno zaobilaze Omiš je neotkriveni hrvatski biser za mnoge turiste Najbolja reklama za Hrvatsku Hrvatske ljepote o kojima turisti ne znaju puno: "Čudno je što se grad nalazi 35 minuta od Splita, a tako malo ljudi tu dolazi" Kako pravilno orezati bosiljak? Za kulinarske kreacije Kako pravilno odrezati listove da vam bosiljak stalno raste?

Ovo je najlakši recept za lazanje jer vam je potrebna samo jedna tava.

Da biste napravili fine lazanje ne treba vam niti previše vremena:  ukusan obrok bit će gotov za četrdesetak minuta.

Sastojci za lazanje iz duboke tave:

  • 450 g mljevenog mesa po želji
  • 300 g umaka od rajčice
  • 300 g nasjeckanih rajčica
  • 170 g tjestenine za lazanje
  • 100 g sira ricotta
  • 100 ml vode
  • 50 g sira mozzarella
  • 2 deblje kriške slanine
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 čajna žličica čili praha
  • 1 čajna žličica origana
  • šaka svježeg bosiljka
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. U dubokoj tavi propirjajte komadiće slanine oko 3 minute dok ne potamne i ispuste masnoće.
  2. Na masnoći od slanine pirjajte mljeveno meso dok ne dobije tamno smeđu boju. Za to će vam biti potrebno otprilike pet minuta. Posolite i popaprite.
  3. Mesu dodajte luk i češnjak narezan na kockice dok ne postanu prozirni. Ulijte umak, pelate i vodu, a na vrh stavite razlomljene komadiće tjestenine za lazanje.
  4. Začinite jelo sušenim origanom i čili prahom, poklopite tavu, pa pustite da se sve tjestenina kuha u umaku na umjerenoj temperaturi oko 15 minuta.
  5. U jelo umješajte ricottu, po vrhu stavite ploške mozzarelle i svježi bosiljak, pa pustite da se termički obrađuje još pet minuta dok se sir ne rastopi.
  6. Poslužite toplo sa salatom po želji. Dobar tek!

Savršene lazanje: 10 pogrešaka zbog kojih su previše suhe i nemaju dobar okus Lazanje Lazanje od tikvica Lazanje sa špinatom i ljutim kobasicama +2 Lazanje s medvjeđim lukom i gljivama