Kod tradicionalne pripreme lazanja tjestenina se kuha odvojeno od umaka, a prije nego što se sve zajedno sljubi u jednoj vatrostalnoj posudi i zapeće u pećnici. 

U trendu Piccolina kućica, Gata, Airbnb - 1 70 eura za noć Za savršen odmor dovoljno je svega 19 kvadrata! Dokaz je i ova kućica u okolici Splita Kviz općeg znanja - 15 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za sveznalice i one koji će to tek postati Rustica - 4 Velike porcije, ali... Restoran Rustica: "Narodni" restoran na početku Dubrave koji nije ostavio dobar dojam

Ovo je najlakši recept za lazanje jer vam je potrebna samo jedna tava.

Da biste napravili fine lazanje ne treba vam niti previše vremena:  ukusan obrok bit će gotov za četrdesetak minuta.

Sastojci za lazanje iz duboke tave:

  • 450 g mljevenog mesa po želji
  • 300 g umaka od rajčice
  • 300 g nasjeckanih rajčica
  • 170 g tjestenine za lazanje
  • 100 g sira ricotta
  • 100 ml vode
  • 50 g sira mozzarella
  • 2 deblje kriške slanine
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 čajna žličica čili praha
  • 1 čajna žličica origana
  • šaka svježeg bosiljka
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. U dubokoj tavi propirjajte komadiće slanine oko 3 minute dok ne potamne i ispuste masnoće.
  2. Na masnoći od slanine pirjajte mljeveno meso dok ne dobije tamno smeđu boju. Za to će vam biti potrebno otprilike pet minuta. Posolite i popaprite.
  3. Mesu dodajte luk i češnjak narezan na kockice dok ne postanu prozirni. Ulijte umak, pelate i vodu, a na vrh stavite razlomljene komadiće tjestenine za lazanje.
  4. Začinite jelo sušenim origanom i čili prahom, poklopite tavu, pa pustite da se sve tjestenina kuha u umaku na umjerenoj temperaturi oko 15 minuta.
  5. U jelo umješajte ricottu, po vrhu stavite ploške mozzarelle i svježi bosiljak, pa pustite da se termički obrađuje još pet minuta dok se sir ne rastopi.
  6. Poslužite toplo sa salatom po želji. Dobar tek!

Savršene lazanje: 10 pogrešaka zbog kojih su previše suhe i nemaju dobar okus Lazanje Lazanje od tikvica Lazanje sa špinatom i ljutim kobasicama +2 Lazanje s medvjeđim lukom i gljivama