Kod tradicionalne pripreme lazanja tjestenina se kuha odvojeno od umaka, a prije nego što se sve zajedno sljubi u jednoj vatrostalnoj posudi i zapeće u pećnici.
Ovo je najlakši recept za lazanje jer vam je potrebna samo jedna tava.
Da biste napravili fine lazanje ne treba vam niti previše vremena: ukusan obrok bit će gotov za četrdesetak minuta.
Sastojci za lazanje iz duboke tave:
- 450 g mljevenog mesa po želji
- 300 g umaka od rajčice
- 300 g nasjeckanih rajčica
- 170 g tjestenine za lazanje
- 100 g sira ricotta
- 100 ml vode
- 50 g sira mozzarella
- 2 deblje kriške slanine
- 2 češnja češnjaka
- 1 luk
- 1 čajna žličica čili praha
- 1 čajna žličica origana
- šaka svježeg bosiljka
- sol i papar po želji
Priprema:
- U dubokoj tavi propirjajte komadiće slanine oko 3 minute dok ne potamne i ispuste masnoće.
- Na masnoći od slanine pirjajte mljeveno meso dok ne dobije tamno smeđu boju. Za to će vam biti potrebno otprilike pet minuta. Posolite i popaprite.
- Mesu dodajte luk i češnjak narezan na kockice dok ne postanu prozirni. Ulijte umak, pelate i vodu, a na vrh stavite razlomljene komadiće tjestenine za lazanje.
- Začinite jelo sušenim origanom i čili prahom, poklopite tavu, pa pustite da se sve tjestenina kuha u umaku na umjerenoj temperaturi oko 15 minuta.
- U jelo umješajte ricottu, po vrhu stavite ploške mozzarelle i svježi bosiljak, pa pustite da se termički obrađuje još pet minuta dok se sir ne rastopi.
- Poslužite toplo sa salatom po želji. Dobar tek!
Savršene lazanje: 10 pogrešaka zbog kojih su previše suhe i nemaju dobar okus +2