Kod tradicionalne pripreme lazanja tjestenina se kuha odvojeno od umaka, a prije nego što se sve zajedno sljubi u jednoj vatrostalnoj posudi i zapeće u pećnici.
Ovo je najlakši recept za lazanje jer vam je potrebna samo jedna tava.
Da biste napravili fine lazanje ne treba vam niti previše vremena: ukusan obrok bit će gotov za četrdesetak minuta.
Sastojci za lazanje iz duboke tave:
- 450 g mljevenog mesa po želji
 - 300 g umaka od rajčice
 - 300 g nasjeckanih rajčica
 - 170 g tjestenine za lazanje
 - 100 g sira ricotta
 - 100 ml vode
 - 50 g sira mozzarella
 - 2 deblje kriške slanine
 - 2 češnja češnjaka
 - 1 luk
 - 1 čajna žličica čili praha
 - 1 čajna žličica origana
 - šaka svježeg bosiljka
 - sol i papar po želji
 
Priprema:
- U dubokoj tavi propirjajte komadiće slanine oko 3 minute dok ne potamne i ispuste masnoće.
 - Na masnoći od slanine pirjajte mljeveno meso dok ne dobije tamno smeđu boju. Za to će vam biti potrebno otprilike pet minuta. Posolite i popaprite.
 - Mesu dodajte luk i češnjak narezan na kockice dok ne postanu prozirni. Ulijte umak, pelate i vodu, a na vrh stavite razlomljene komadiće tjestenine za lazanje.
 - Začinite jelo sušenim origanom i čili prahom, poklopite tavu, pa pustite da se sve tjestenina kuha u umaku na umjerenoj temperaturi oko 15 minuta.
 - U jelo umješajte ricottu, po vrhu stavite ploške mozzarelle i svježi bosiljak, pa pustite da se termički obrađuje još pet minuta dok se sir ne rastopi.
 - Poslužite toplo sa salatom po želji. Dobar tek!
 
 
    
        Savršene lazanje: 10 pogrešaka zbog kojih su previše suhe i nemaju dobar okus
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            