Kod tradicionalne pripreme lazanja tjestenina se kuha odvojeno od umaka, a prije nego što se sve zajedno sljubi u jednoj vatrostalnoj posudi i zapeće u pećnici. 

Ovo je najlakši recept za lazanje jer vam je potrebna samo jedna tava.

Da biste napravili fine lazanje ne treba vam niti previše vremena:  ukusan obrok bit će gotov za četrdesetak minuta.

Sastojci za lazanje iz duboke tave:

  • 450 g mljevenog mesa po želji
  • 300 g umaka od rajčice
  • 300 g nasjeckanih rajčica
  • 170 g tjestenine za lazanje
  • 100 g sira ricotta
  • 100 ml vode
  • 50 g sira mozzarella
  • 2 deblje kriške slanine
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 čajna žličica čili praha
  • 1 čajna žličica origana
  • šaka svježeg bosiljka
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. U dubokoj tavi propirjajte komadiće slanine oko 3 minute dok ne potamne i ispuste masnoće.
  2. Na masnoći od slanine pirjajte mljeveno meso dok ne dobije tamno smeđu boju. Za to će vam biti potrebno otprilike pet minuta. Posolite i popaprite.
  3. Mesu dodajte luk i češnjak narezan na kockice dok ne postanu prozirni. Ulijte umak, pelate i vodu, a na vrh stavite razlomljene komadiće tjestenine za lazanje.
  4. Začinite jelo sušenim origanom i čili prahom, poklopite tavu, pa pustite da se sve tjestenina kuha u umaku na umjerenoj temperaturi oko 15 minuta.
  5. U jelo umješajte ricottu, po vrhu stavite ploške mozzarelle i svježi bosiljak, pa pustite da se termički obrađuje još pet minuta dok se sir ne rastopi.
  6. Poslužite toplo sa salatom po želji. Dobar tek!

Savršene lazanje: 10 pogrešaka zbog kojih su previše suhe i nemaju dobar okus Lazanje Lazanje od tikvica Lazanje sa špinatom i ljutim kobasicama +2 Lazanje s medvjeđim lukom i gljivama

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju