U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku


U potrazi za novim načinom posluživanja kultnog zagrebačkog odreska chef Marko Miljković za jesensku sezonu restorana Lanterna na Dolcu pripremio je tradicionalni specijalitet na novi način. Dovršava ga na vulkanskom kamenu kojem kako kažu u Lanterni, duguje neodoljivu aromu.

Restoran na Opatovini predstavio je novitete koji se razlikuju od tradicionalne ponude pa će se tako moći kušati i hrskavi onion rings, aromatični pulled pork i burgeri, kao i čokoladni mousse s keksom i metvicom. Marko Miljković ne skriva entuzijazam dok priča kako dobiva inspiraciju za recepte. Nadahnjuju ga stare kuharice, recepti iz 19. stoljeća, ali i moderni načini pripreme. Prednost daje namirnicama s obližnje tržnice Dolac, a ponosi se i domaćim kruhom.

Jela prate i odlična vina, poput Miraza iz Vinogorja Feričanci. Njihov cuvée iz 2015. preporučuju uz konkretna mesna jela. Mekana i topla kupaža frankovke, merlota, cabernet sauvignona i cabernet franca koja miriše na zrelo voće, duhan i čokoladu dovoljno je živahna da naglasi novu ponudu Lanterne.