U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom


U potrazi za novim načinom posluživanja kultnog zagrebačkog odreska chef Marko Miljković za jesensku sezonu restorana Lanterna na Dolcu pripremio je tradicionalni specijalitet na novi način. Dovršava ga na vulkanskom kamenu kojem kako kažu u Lanterni, duguje neodoljivu aromu.

Restoran na Opatovini predstavio je novitete koji se razlikuju od tradicionalne ponude pa će se tako moći kušati i hrskavi onion rings, aromatični pulled pork i burgeri, kao i čokoladni mousse s keksom i metvicom. Marko Miljković ne skriva entuzijazam dok priča kako dobiva inspiraciju za recepte. Nadahnjuju ga stare kuharice, recepti iz 19. stoljeća, ali i moderni načini pripreme. Prednost daje namirnicama s obližnje tržnice Dolac, a ponosi se i domaćim kruhom.

Jela prate i odlična vina, poput Miraza iz Vinogorja Feričanci. Njihov cuvée iz 2015. preporučuju uz konkretna mesna jela. Mekana i topla kupaža frankovke, merlota, cabernet sauvignona i cabernet franca koja miriše na zrelo voće, duhan i čokoladu dovoljno je živahna da naglasi novu ponudu Lanterne.