Ako ste razmišljali kamo za vikend, a želite doživjeti nešto novo, od četvrtka 31. kolovoza do nedjelje 3. rujna održavaju se Kupske noći na Šetnici Slave Striegla uz Kupu u gradu Sisku. (zbog loših vremenskih prilika manifestacija je odgođena za vikend iza)

Ova manifestacija osim kulturnog i zabavnog elementa sadrži i sportski, pa se tako posjetitelji mogu okušati u vožnji Kupske alke, jedinstvenog natjecanja u kojima ekipe od 2 člana u čamcu koji pokreće vanbrodski motor gađaju alku postavljenu iznad vode.

Osim alke, još se odvija jedna zanimljiva riječna sportska igra, Šiljada – veslački dvoboj kupskih čamaca. U Šiljadi (nazvanoj tako po tradicionalnom kupskom čamcu, šiklji), četveročlane posade borit će se jedna protiv duge na stazi dugoj 100 metara. Šiklje i vesla osigurali su sisački Lađari.

U subotu se održava i Aero show u kojem će letači izvesti zahtjevne manevre letenja koritom rijeke Kupe, a za mlađe osiguran je i simulator leta kako bi se sami okušali u letenju.

Tijekom Kupskih noći organizirane su i vođeni obilasci broda Biokovo te Star Film Festival, festival posvećen mladim umjetnicima od 18 do 35 godina, čiji je cilj biti prva stepenica mladim umjetnicima da prikažu svoje filmove kako bi mogli krenuti i na druge festivale. Od prijavljenih 500-tinjak filmova prikazat će se 38 najboljih.

U nedjelju će se u prijepodnevnim satima održati i tradicionalni Oldtimer Rally, na kojemu će ljubitelji starih automobila gradom provesti svoje limene ljepotane.

Sve će biti popraćeno koncertima, radionicama, uličnim zabavljačima te likovnom kolonijom. 

Više informacija potražite na Facebook-stranici. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju