Jedinstven doživljaj života na rijeci
moći ćete osjetiti ovog vikenda u Sisku. Od 2. do 4. rujna na obali rijeke Kupe, u samom centru grada, na Šetnici Slave Striegla, održava se manifestacija Kupske noći.

U tri dana manifestacije posjetitelje očekuje pravo bogatstvo događaja. Između ostaloga, tu je i Kupska alka, u kojoj će se posjetitelji moći i okušati. Riječ je o jedinstvenom sportskom natjecanju, u kojem ekipe od dva člana, u čamcu kojega pokreće vanbrodski motor, gađaju alku postavljenu iznad vode.

Druga riječna igrica, Šikljada: veslački dvoboj kupskih čamaca, održava se u subotu. Četveročlane posade borit će se jedna protiv druge na stazi duljine 100 metara, a šiklje i vesla su osigurali sisački Lađari.

U subotu će biti održan i Air show Kupa, u sklopu kojega će koritom rijeke letjeti sportski padobranci, piloti i zrakoplovi iz Hrvatske i inozemstva. A u nedjelju letači produžuju na tradicionalan aeromiting u Šašnoj Gredi, u organizaciji Aero kluba Sisak.

Kako su ovogodišnje Kupske noći u znaku obrtništva, tradicije duge 180 godine, diljem Šetnice bit će postavljeni štandovi, na kojima će posjetitelji moći sudjelovati u izradi suvenira te pogledati radionice na otvorenom.

Program završava koncertom LUKYja i popularnih Siščanki, Vokalno instrumentalnog ansambla LIPE, vatrometom i puštanjem papirnatih lanterni.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju