Zbog konstrukcije hladnjaka, ali i čestog posezanja u njega, vrata su najtoplije mjesto u ovom kućanskom aparatu. Upravo zato nije poželjno u vratima držati kvarljive proizvode poput svježih jaja, upozoravaju stručnjaci.

Svježa jaja, meso i ribu najbolje je staviti na zadnju policu, te u stražnji dio hladnjaka. Stručnjaci tvrde da je ovo najhladnije mjesto u hladnjaku, pa pohranjivanje namirnica u ovaj dio smanjuje mogućnost od razvijanja bakterija u namirnicama koje mogu naštetiti ljudskom zdravlju.

No, niti stražnji dio hladnjaka neće vam pomoći ako pohranjujete namirnicu kojoj je istekao rok trajanja, stoga čitajte deklaracije na proizvodima i naučite razliku u terminologiji između 'upotrijebiti do' te 'najbolje upotrijebiti do'.

Savjet plus:

Redovito čistite hladnjak, odleđujte ga i provjeravate li radi li ispravno. Idealna temperatura hladnjaka koji radi odgovarajuće varira između 0 i 4 Celzijeva stupnja.

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac