Sastojci:
2 kocke smeđeg šećera
180 ml crne kuhane kave
40 ml irskog viskija
malo tučenog slatkog vrhnja
Priprema:
1. Uzmite toplu staklenu čašu (koju ste prethodno zagrijali u vodi, ili neposredno prije pripreme izvadili iz perilice)
2. U toplu čašu stavite šećer, pa potom prelijte polovicu tople kave u čašu. Žlicom dobro razmutite tekućinu, dok se ne otopi sav šećer.
3. U čašu ulijte ostatak kave i viski, a žlicom nježno položite tučeno slatko vrhnje na vrh kave. Živjeli!
Savjet plus:
Imajte na umu da je vrhnje ključan element irske kave i najteži za usavršiti: prerijetko vrhnje iscurit će u kavu, a pretvrdo potonuti na dno. Idealna irska kava ima savršeno bijel paperjast vrh s mjehurićima zraka.
Eto i malog podsjetnika, uživajte1