1. Ekoselo "Boračko jezero"

Ovaj kompleks otvorenog tipa od 40 tisuća metara kvadratnih uređene površine nalazi se u blizini Konjica između Sarajeva i Mostara. Sav je prostor podređen ljepotama prirodnog, zeleno plavog Boračkog jezera koje je kristalno čisto zahvaljujući prirodnom ciklusu od 54 dana u kojem se voda kompletno promijeni. Čista priroda idealna je za cjelodnevno ljenčarenje ili aktivan odmor, a oni koji su željni adrenalinske avanture mogu se uputiti na rafting po Neretvi.

U sklopu Ekosela je kompletno opremljeni autokamp s kapacitetom od 300 mjesta, a ako nemate kamper, možete prenoćiti u simpatičnim dvenim brvnarama koje su opremljene sa 12 ležajeva. Na raspolaganju je i restoran s velikom otvorenom terasom i vrhunskom gastronomskom ponudom.

Drvene brvnare opremljene su sa 12 ležajeva Drvene brvnare opremljene su sa 12 ležajeva (Foto: Eko Selo Boračko jezero/ Facebook)

2. Međimurje

Zeleni brežuljci, idilični pogled na beskonačne nizove vinograda, zrake sunca u pozadini i mali lokalni OPG-ovi dovoljan su razlog da se produženi vikend provede upravo u Međimurju. Ovaj dio Hrvatske ima posebne čari u svako doba godine, a proljeće je idealno vrijeme za posjet jer osim probuđene prirode, uz razne aktivnosti možete probuditi i svoje tijelo. Omiljene Terme Sveti Martin osim već poznatog opuštanja uz termomineralne vode, na Praznik rada svima nude priliku da se okušaju u olimpijskim igrama uz prvomajski grah. Za one koji se žele probuditi uz cvrkut ptica s pogledom na bazene tamo je Spa Golfer hotel u sklopu kojeg možete uživati u Le Batat restoranu u tradicionalnoj hrani spremljenoj na moderan način. Ako pak želite i sami spremiti nešto od lokalnih namirnica, možete iznajmiti kompletno opremljen ampartman Regina za 278 kuna za noćenje po osobi.

Oni koji žele još aktivniji odmor mogu birati bilo koji kilometar od čak 700 kilometara dugih biciklističkih staza u Međimurju. Neće vam nedostajati ni adrenalina jer možete otići na vožnju quadovima kroz prirodu, a u Accredo Centru rado će vas povesti i na uzbudljivu noćnu vožnju.

Vožnja quadovima po Međimurju Vožnja quadovima po Međimurju (Foto: Accredo Centar)

3. Ribarsko selo Vernazza

Ovo ribarsko selo odlična je kulisa za fotke na kojima sigurno nećete morati koristiti filtere. Vernazza je jedno od pet Cinque Terre sela koja su nastala u Italiji u srednjem vijeku. Sela Monterosso, Corniglia, Manarola, Riomaggiore i Vernazza povezana su "stazom ljubavi" pa ih možete i propješačiti. Za Vernazzu su karakteristične strme litice na kojima su kuće u upečatljivim bojama, a glavno su prijevozno sredstvo brodići jer do susjednih sela ne možete autom.

Ovaj šarmantni kompleks važno je turističko odredište, ne samo zbog prekrasnog izgleda već i zbog sjajne hrane: pesto, pecorino (ovčji sir), farinata (vrsta tanke palačinke) i izvrsna vina dolaze upravo iz ovog kraja. Sve to daje idealnu lokaciju za one koji produženi vikend želite provesti s boljom polovicom.

Šarena Vernazza Šarena Vernazza (Foto: Thinkstock)

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju