Japan je skup, kažete? Istina, cijene su uglavnom više nego u drugim zemljama, ali i Zemlju Izlazećeg Sunca ipak možete vidjeti po povoljnim cijenama.

Kao i za svaki izlet bilo gdje drugdje i za ovu zemlju postoji par caka kako proći što jeftinije. Istina, opet ćete potrošiti dosta novaca, ali u usporedbi kako bi prošli bez ovih savjeta, ta svota izgleda malena.



Kupite željeznički (rail) pass

Kao što za skijanje kupite ski pass, tako sad kupite rail pass i uštedite novac. Ako planirate putovati uzduž zemlje, ovo je odlična investicija. Jest da košta 500 dolara, ali 14 dana se vozite gdjegod i koliko god, uzduž cijele zemlje super brzim vlakovima. Možda vam ovo zvuči preskupo, ali vjerujte, pojedinačno kupovanje karata puno je gora odluka. U manjim gradovima, možete unajmiti bicikl.

> Beppu: Dobrodošli u grad iz pakla!

Kupujte alkohol u supermarketima

Za razliku od nekih drugih zemalja gdje alkohol možete kupiti samo u za to ovlaštenim prodavaonicama, u Japanu se najnormalnije on uzima u supermarketu. Izbora ima nemoguće mnogo, tako da, nećete ostati zakinuti niti za jednu vrstu pića.

Tragajte za skrivenim draguljima

Odlazak u japanski Disneyland sigurno je super stvar, ali košta, košta previše. S druge strane, u zemlji postoji toliko stvari koje možete obići potpuno besplatno, a pričaju mnogo o povijesti i kulturi zemlje. Nabrojat ćemo samo neke, poput Carske palače u Kyotu, ulice Shibuya u Tokiju, Sensoji hrama, Odaiba…



Izakaya: Mjesto za večeru

Izakaya je zapravo japanski odgovor na irske pubove, a često nudi sjajne ponude tipa "pojedi koliko možeš" ili "popij koliko možeš". Sjajan su omjer cijene i kvalitete, a na meniju se nalazi pregršt japanskih tradicionalnih jela.

Odsjednite u "kapsula" hotelu

U redu, u slučaju da ste klaustrofobični, ovo vjerojatno nikako nije opcija. Kapsula hoteli pokazuju formu japanske arhitekture i uštede mjesta. U svakoj se nalazi jastuk i madrac, klima, fen, televizija i wi-fi, zapravo, sve što vam je potrebno. Ovi hoteli jeftiniji su od "običnih" i izvanredan su primjer japanskog urbanog života.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju