Pizza se može ispeći i na otvorenoj vatri u prirodi. Dokazuje to i baka Lakshmamma iz Indije kojoj je posvećen Youtube-kanal Desi Kitchen, a koja za svoju unučad priprema svjetske specijalitete iz pomoćne kuhinje na otvorenom.

S prašnjavog poda moguće je zamijesiti tijesto, a na otvorenoj vatri skuhati umak te ispeći pizzu. Za ovu avanturu bit će vam potrebno:

Sastojci za tijesto:
1,5 kg brašna
2 žlice kvasca
200 ml mlake vode
4 žlice šećera
4 žlice ulja
prstohvat soli

Umak za tijesto:

5 rajčica
2 mrkve
1 crvena paprika
½ crvenog luka
2 češnja češnjaka
prstohvat soli i šećera
čili prah po želji

Dodaci za pizzu:

sir mozarella 
crvena paprika
žuta paprika
zelena paprika
crveni luk
crne masline
ulje 

Priprema:

1. U velikoj zdjeli pomiješajte sastojke za tijesto i mijesite ga dok ne dobijete glatku kuglu. Rukama ga razvucite na željenu debljinu.

2. Na otvorenoj vatri skuhajte rajčice i mrkve. Odstranite kožu s rajčica te ih u mužaru pretvorite u pastu s mrkvama.

3. Na malo ulja prepržite češnjak, luk i nasjeckanu papriku. Dodajte pastu od rajčice i mrkve i prijajte dok se svi sastojci ne sljube. Pasti dodajte sol, šećer i čili prah po želji.

4. Pastu premažite preko tijesta za pizzu, a na nju stavite komadiće očišćene paprike, luka, maslina te naribani sir.

5. Stavite peći pizzu na otvorenu vatru, i prekrijte željeznim poklopcem.

Pogledajte u videu Desi Kitchen kako indijska baka priprema pizzu na otvorenoj vatri za svoje unuke.

  Paprika Hrana i piće Trik od 1 sekunde koji otkriva koja je paprika najbolja za salatu, a koja za kuhanje