Pizza se može ispeći i na otvorenoj vatri u prirodi. Dokazuje to i baka Lakshmamma iz Indije kojoj je posvećen Youtube-kanal Desi Kitchen, a koja za svoju unučad priprema svjetske specijalitete iz pomoćne kuhinje na otvorenom.
S prašnjavog poda moguće je zamijesiti tijesto, a na otvorenoj vatri skuhati umak te ispeći pizzu. Za ovu avanturu bit će vam potrebno:
Sastojci za tijesto:
1,5 kg brašna
2 žlice kvasca
200 ml mlake vode
4 žlice šećera
4 žlice ulja
prstohvat soli
Umak za tijesto:
5 rajčica
2 mrkve
1 crvena paprika
½ crvenog luka
2 češnja češnjaka
prstohvat soli i šećera
čili prah po želji
Dodaci za pizzu:
sir mozarella
crvena paprika
žuta paprika
zelena paprika
crveni luk
crne masline
ulje
Priprema:
1. U velikoj zdjeli pomiješajte sastojke za tijesto i mijesite ga dok ne dobijete glatku kuglu. Rukama ga razvucite na željenu debljinu.
2. Na otvorenoj vatri skuhajte rajčice i mrkve. Odstranite kožu s rajčica te ih u mužaru pretvorite u pastu s mrkvama.
3. Na malo ulja prepržite češnjak, luk i nasjeckanu papriku. Dodajte pastu od rajčice i mrkve i prijajte dok se svi sastojci ne sljube. Pasti dodajte sol, šećer i čili prah po želji.
4. Pastu premažite preko tijesta za pizzu, a na nju stavite komadiće očišćene paprike, luka, maslina te naribani sir.
5. Stavite peći pizzu na otvorenu vatru, i prekrijte željeznim poklopcem.
Pogledajte u videu Desi Kitchen kako indijska baka priprema pizzu na otvorenoj vatri za svoje unuke.