Sastojci:
8-10 krumpira
3 žlice maslaca
2 čajne žlice parmezana
1 čajna žličica češnjaka u prahu
1 čajna žličica listića timijana
sol i papar po želji
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 175 Celzijeva stupnja, a maslacem ili uljem premažite unutrašnju stranu kalupa za muffine.
2. Nasjeckajte krumpir na tanke ploške. Pomiješajte ga s rastopljenim maslacem, parmezanom i začinima.
3. Složite krumpire u tornjiće i stavite u kalup za pečenje muffina. Ovako pripremljene tornjiće pecite na oko sat vremena, dok vrhovi ne postani zlatno-smeđe boje.
4. Poslužite toplo kao prilog uz mesna, riblja ili povrtna jela. Dobar tek!
U videu YouTube kanala "Home Cooking Adventure" pogledajte kako se pripremaju pečene ploške krumpira sa sirom i začinima, a pogledajte još neke recepte kojih se nećete moći zasititi.