Fish and chips tradicionalno je englesko jelo koje podrazumijeva prženu ribu i krumpiriće iz dubokog ulja. Ovo jelo rado se jede i u Hrvatskoj. Da biste smanjili kalorijsku vrijednost jela, ali si i olakšali pripremanje hrane – sve ispecite u pećnici. Evo što morate učiniti:

Sastojci za 4 osobe:

4 fileta oslića
2 jaja
200 grama brašna
300 grama krušnih mrvica
sol i papar po želji
2 žlice mljevene paprike
2 žlice češnjaka u prahu
sol i papar po želji

Za pomfrit:
3 velika krumpira
2 žlice ulja
¼ čajne žličice mljevene paprike
¼ čajne žličice češnjaka u prahu
sol i papar po želji

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.

2. Izrežite krumpire na štapiće debljine oko pola centimetara.

3. Stavite krumpire u hladnu vodu i pustite da se namaču oko 30 minuta.

4. Dobro posušite krumpire pa ih pomiješajte s uljem i začinima. Sve dobro promiješajte.

5. Stavite ih peći u pećnicu oko 30 minuta. Nakon 15 minuta okrenite krumpire na drugu stranu da budu hrskaviji.

6. Filete ribe posušite papirnatim ručnikom, posolite i popaprite po želji.

7. Mljevenu papriku i češnjak dodajte brašnu, pa ribu umočite u tu smjesu, jaja i krušne mrvice. Na uobičajeni način panirajte ribu s jajima, brašnom i krušnim mrvicama.

8. Tako paniranu ribu ribu stavite peći u pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva oko 15 minuta.

U videu Proper Tastyja pogledajte kako možete ispeći hrskavu ribu i krumpiriće sa svega nekoliko žlica ulja, ali i kako napraviti niskokalorični umak za ribu na bazi grčkog jogurta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju