Juha od rajčice uvijek je dobar izbor za hladne zimske dane, a ako vam je dosadila u svom klasičnom obliku, probajte ju s ovim dimljenim "twistom".

Sastojci: 

7 narezanih rajčica
2 narezana luka
malo maslinovog ulja
1 žlica soli
1 šalica povrtnog temeljca
1 konzerva ili tetrapak pasirane rajčice (pelati rajčice)
1 dcl crnog vina
4 glavice preprženog češnjaka
2 crvene papričice
1 žličica crnog papra
100 g nasjeckanog bosiljka
50 g dimljene paprike

Upute:

1. Upalite pećnicu na 175 stupnjeva. Pomiješajte rajčicu i luk s maslinovim uljem i posolite. Pecite pola sata dok ne omekša.

2. Pomiješajte povrtni temeljac, rajčicu iz pećnice i crveno vino u zdjeli te polagano kuhajte dok ne zavrije. Dodajte pasiranu rajčicu, luk, češnjak, crvenu papričicu, crni papar, bosiljak i dimljenu papriku. Kuhajte sat vremena. Izmiksajte štapnim mikserom ili ubacite u blender.

Savjet plus:

Za prženje češnjaka namjestite pećnicu na 175 stupnjeva, odrežite vrh svakog češnjaka, polijte ga maslinovim uljem i posolite te dodajte ružmarin. Svaki režanj omotajte u aluminijsku foliju i pecite 20 minuta.

Uz ovu juhu odlično će pasati tostirani sendvič s dimljenim sirom.

Isprobajte još i jednostavnu juhu od rajčice i marokansku verziju. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju