Ako želite pojesti nešto tekuće, a nemate puno vremena ili vam se jednostavno ne da provoditi puno vremena za štednjakom, ovaj recept za jednostavnu juhu od rajčice idealan je za vas. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka i pola sata vremena. 

Sastojci:

2 žlice maslaca
1 luk, sitno nasjeckan
400 ml pelata
800 ml vode
150 ml vrhnje za kuhanje
sol po želji

Priprema:

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

1. Otopite maslac u velikoj zdjeli na srednje jakoj temperaturi. Dodajte luk i prstohvat soli i dobro promještajte. Smanjite temperaturu, poklopite i pirjajte uz povremeno miješanje, otprilike desetak minuta.

2. Dodajte pelate i vodu te povisite temperaturu do vrenja, nakon čega otklopite i pustite da se kuha 20 minuta. Prebacite u blender i blendajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

3. Vratite u lonac i dodajte vrhnje te po želji još posolite. Lagano ugrijavajte do vrenja te poslužite. Dobar tek!

Juha u frižideru može stajati i do 3 dana.

Ako vam je ova juha dosadila, "začinite" ju malo i isprobajte marokansku varijaciju i verziju s "twistom"