Stara je Vlaška povijesna ulica kojom su se Purgeri iz Donjega uzdizali u Gornji grad. Drevno je gradsko središte očuvano upravo u toj šarmantnoj uličici. Otvorena je prolaznicima i turistima, usmjerena prema katedrali i Dolcu.

Na broju sedam obogaćena je novim sadržajem, a otvorenje se očekuje u srijedu. Rukom ispisano ime Witrina igra je riječi koja prolaznika mami da uđe i provjeri što to neobično ime nudi. Gastronomski suveniri, autentična hrvatska ponuda za inozemne i domaće šmekere tema su nove trgovine.

Nude se probrane jestive i pitke nacionalne gastro ikone, umjetničke minijature i zanimljive stvarčice čije su teme mirisi i okusi Hrvatske. Izbor je velik, neodlučni mogu u Witrini izloške koji ih privlače odmah kušati. Uz mali zalogaj okrijepit će se reprezentacijom hrvatskih vina, rakija, piva, maslinovih i bučinih ulja, sireva, suhomesnatih divota i brojnih drugih delicija, neposrednih svjedočanstava o čudesnoj raznolikosti i bogatstvu hrvatske gastronomske tradicije.

Ondje se mogu pronaći originalni darovi za hedoniste, poput bilježnica s receptima ili Old Pilot's gin, premium piće u potpunosti napravljeno od domaćih sastojaka, poput borovice iz Otočca, naranče iz Opuzena, lavande s Hvara i kadulje s Velebita. Recepturu potpisuju dva prijatelja pilota -  Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac. 

Old Pilot's gin Old Pilot's gin (Foto: Punkufer.hr)

Zamisao o osebujnoj delikatesnoj trgovini i kušaonici rodila se u neposrednom susjedstvu u Cesarčevoj ulici na broju dva. Na toj je adresi utemeljen prije šest godina Cheese bar. Taj je vnski bar u međuvremenu postao kultno mjesto vinoljubaca u prvome redu, potomu i gurmana različitih opredjeljenja. Više od stotinu najboljih vinskih etiketa od kojih sve, ćak i one najcjenjenije rastaču na čaše uzdigli su Cheese u neformalnu vinsku akademiju.

U Cheeseu je tako i začeta Witrina. A Witrina nije samo osobita trgovina i kušaonica. Witrina je i svojevrsna recepcija za foodieje. Ovogodišnja turistička senzacija, otok Korčula u Witrini je odmah našla svog glasnika. OK, okusi Korčule trenutno je najzanimljiviji novi hrvatski turistički koncept koji putem brendiranih suvenira šalje iz Witrine pozivnice u rajsku destinaciju.

Witrina Witrina (Foto: Punkufer.hr)

Tim iskonskih zaljubljenika u Crni otok proširila je gastronomsku-turističku ponudu pod zajedničkim nazivnikom koji okuplja sve ono što je dobro, zapravo – Better then OK!

"Ideja se rodila još lani, nakon što su fotografije Moro Beach Stupe restorana i beach bara obišle svijet. Ljuljačka u moru bila je najtagiranija fotografija iz Hrvatske na društvenim mrežama. Razmišljali smo o karakterističnom spiritu, odnosno duhu i ugođaju otoka na kojem je hrana vrhunska; kako zbog sjajne kuhinje, tako i zbog odličnih lokalnih namirnica.

Med Med (Foto: Punkufer.hr)

Odlučili smo se za selektorski brend koji okuplja sve ono što je dobro, a pripremamo i premium liniju. Better then OK nije privatna marka. Ideja je uključiti sve one koji rade dobre stvari na otoku, ali i šire te žele sudjelovati. Na otočnim proizvodima je naznačeno da su made in Korčula kako bismo je dodatno promovirali i doprinijeli razvitku destinacije koja bi uskoro mogla biti i najjača u Hrvatskoj, ako ne i  Mediteranu“, kaže OK ekipa.

> Hedonistički vodič po Korčuli: 18 mjesta na kojima se fino jede i pije

Korčula je dobila i svoje prvo ozbiljno craft pivo. U suradnji s Garden Brewery pomno se iskušavala prava receptura koja bi predstavila okuse Korčule, a finalni proizvod je Adriatic Pale Ale OK pivo. Bogate arome razigrane citrusnim notama čine ovo pivo idealnim ljetnim pićem. Za razliku od većine craftova OK Adriatic se može popiti i u sunčano podne da ne osjetite neželjene posljedice, a otporniji ih mogu popiti i više, a svejedno biti OK. Kreativna agencija Švicarska zaslužna je za etikete koje imaju specifičan prostor za pisanje pa svatko može pribilježiti kako se osjeća i obznaniti to na društvenim mrežama.

Ponešto za svakoga Ponešto za svakoga (Foto: Punkufer.hr)

"Turistima želimo ponuditi najbolje što otok i okolica s Pelješcem nude. Pod tim će se brendom naći ukiseljeni motar, kapulica, kapari, dimljena sol s limunom, vrhunsko maslinovo ulje, vina, začinsko bilje, čak i kozmetika od ljekovitog bilja s otoka – poput krema i sapuna. Odležana stonska sol, aromatizirana, dimljena, kao i cvijet soli također su u pripremi, a veselimo se i odležanom acetu balsamicu od plavca malog. Ambalaža je prilagođena turistima tako da im putovanje avionom prođe OK, bez mozganja o tome kako će spakirati suvenire“, dodaju entuzijasti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju