Suši nije zabranjeno jesti prstima, ali prema japanskom bontonu to treba činiti pažljivo služeći se sa samo dva prsta, a nikako sa svih pet, savjetuje Jiro Ono, japanski majstor sušija čiji restoran Ginza u Tokiju ima tri Michelinove zvjezdice.

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima

Nagli pokreti

Koristite li štapiće, nemojte raditi nagle pokrete. Nježno ih podignite, kao da držite sveti predmet, objašnjava japanski majstor.

> 7 simbola Japana zbog kojih obožavamo zemlju izlazećeg sunca

Nema umakanja

Umjesto umakanja sušija u sojin umak lagano ga premažite pomoću komadića ukiseljenog đumbira. Jiro savjetuje da premažete vrh sušija.

Pretjerivanje s đumbirom

Između sušija jedite ukuseljeni đumbir, ali ne kao salatu nego kao začin i pijte čaj kako biste očistili okusne pupoljke za nove arome. Tako pokazujete poštovanje kuharu.

> 10 najinteligentnijih naroda na svijetu za 2017. godinu

Igranje hranom

Rastavljanje sušija na dijelove ili rezanje na komade uvreda je kuharu pa se to nikako ne preporučuje činiti – baš kao niti razbacivati slojevima torte.