Suši nije zabranjeno jesti prstima, ali prema japanskom bontonu to treba činiti pažljivo služeći se sa samo dva prsta, a nikako sa svih pet, savjetuje Jiro Ono, japanski majstor sušija čiji restoran Ginza u Tokiju ima tri Michelinove zvjezdice.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima

Nagli pokreti

Koristite li štapiće, nemojte raditi nagle pokrete. Nježno ih podignite, kao da držite sveti predmet, objašnjava japanski majstor.

> 7 simbola Japana zbog kojih obožavamo zemlju izlazećeg sunca

Nema umakanja

Umjesto umakanja sušija u sojin umak lagano ga premažite pomoću komadića ukiseljenog đumbira. Jiro savjetuje da premažete vrh sušija.

Pretjerivanje s đumbirom

Između sušija jedite ukuseljeni đumbir, ali ne kao salatu nego kao začin i pijte čaj kako biste očistili okusne pupoljke za nove arome. Tako pokazujete poštovanje kuharu.

> 10 najinteligentnijih naroda na svijetu za 2017. godinu

Igranje hranom

Rastavljanje sušija na dijelove ili rezanje na komade uvreda je kuharu pa se to nikako ne preporučuje činiti – baš kao niti razbacivati slojevima torte.