1. Metropolis

Baš kao i film o Batmanu, i Superman je snimljen u jednom od najpopularnijih gradova svijeta - New Yorku. Totalni kliše.

2. Mordor
Regija Mordor u Međuzemlju je bila ključna lokacija za sve knjige Gospodara prstenova. Kada su iz knjige nastajali filmovi bilo je ključno pronaći lokaciju koja najbolje utjelovljuje Mordor, a kao najprikladnija je odabrana upravo Mount Tongariro na Novom Zelandu.

3. Mos Eisley
Većina vas koja je posjetila Tunis, vjerojatno je bila u ovom gradu. Ovaj, za potrebe filma Star Wars napravljeni set usred pustinje, jedna je od najvećih atrakcija države, a nalazi se na otoku Djerba u Tunisu.

4. Narnija
Film Kronike iz Narnije velikim je dijelom sniman na Novom Zelandu u području sjevernog djela otoka, točnije kod Oamarua. Oamaru je poznato mjesto po svojoj surovosti i ljepoti, a ondje su snimani i dijelovi trilogije Gospodari prstenova.

5. Pandora
Jedan od najljepših filmova čija se radnja odvija na sasvim drugom planetu imena Pandora zapravo je sniman na Havajima!

6. Silent Hill
Ovaj grad javlja se u istoimenom horor filmu koji je sniman u Centraliji u Pennsylvaniji. Zanimljivo je kako je 1962. ispod grada u rudnicima buknuo požar koji gori i dan danas, a vjeruje se kako će mu trebati još 250 godina da se ugasi!

7. Canyon of the Crescent Moon
Canyon of the Crescent Moon je zapravo izmišljena filmska lokacija iz filma Indiana Jones. Film je sniman u Petri u Jordanu.

8. Walford
Jeste li gledali jednu od najpopularnijih britanskih serija Eeastenders čija radnja se odvija u izmišljenom kvartu imena Walford? Walford je inače stvarni East London.

9. Stars Hollow
Svi volimo Gilmoursice. Ova chick serija koja spaja generacije snimana je u Washingtonu u Connecticutu.

10. Sunnydale
Ako se bojite vampira, Sunnydale je grad koji biste definitivno trebali izbjegavati. Iako on ne postoji, grad u kojem je snimana najpopularnija serija o vampirima - Buffy ubojica vampira itekako postoji. To je Ventura u Kaliforniji. Sve gradove pogledajte u galeriji!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju