Nova lijepa priča povezuje Ljetnikovac grofa Draškovića u Noskovcima, danas poznat kao Dravska priča, atraktivno izletište Pustaru Višnjica u blizini Slatine, Centar za posjetitelje - Dvorac Janković u Suhopolju, heritage hotel Kuriju Janković u Kapela Dvoru i raskošan Dvorac Pejačević u središtu Virovitice.

Prirodna baština, kulturni i sakralni spomenici, tradicija, gastronomija, enologija, ekološka očuvanost privlače brojne posjetitelje koji se s veseljem vraćaju u idilični kraj. 

Nakon velike obnove jedna od najvećih atrakcija otvara svoja vrata kao Centar za posjetitelje – Dvorac Janković. 15 soba, multimedijalna izložbena dvorana, 5D kino i kreativni laboratorij samo su neki od noviteta.

Sagradio ga je u 18. stoljeću Elemir pl. Janković, a tri stoljeća njegove turbulentne povijesti nisu mogla proći bez zanimljivih legendi i priča. Jedna od njih otkriva kako je grofovu prosidbu odbila mađarska plemkinja kojoj se nije svidio posjed u Suhopolju. To je motiviralo grofa da nadogradi dvorac i zasadi predivan perivoj, ali ljubav im ipak nije bila suđena jer je njegovo srce pripalo kćeri upravitelja imanja.

Dvorac Janković postat će sjajna polazišna točka za istraživanje ljepota Virovitičko-podravske županije poput veličanstvenog Parka prirode Papuk u kojem možete promatrati ptice, planinariti i uživati u prirodi, zanimljive Virovitice koja će jedina na svijetu ponuditi doživljaj u šubert crvenoj i plavoj boji, voziti bicikl, pecati ili samo meditirati na iznimno očuvanoj obali Drave. 

I na kraju Plemićke rute nazdravite vrhunskim vinima iz Orahovice ili prvim hrvatskim pjenušcem iz Slatine, koji se proizvodi još od 1864.

Radmanove mlinice - 9 Putovanja 3 mjesta za izlet zbog kojih se isplati živjeti u Splitu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju