Zrakoplovna kompanija Air India najavila je uvođenje sjedala samo za žene, što se zbilja čini nesvakidašnjim potezom. Iako izgleda čudno, razloga za to itekako ima. Naime, muškarci na letovima često nasrću i gnjave ljepši spol, pa će na ovaj način žene biti zaštićenije.

Od sada pa nadalje, 6 sjedala na letovima indijskog avioprijevoznika bit će rezervirano isključivo za žene. I dalje će se zadržati plastične lisičine, kako bi se moglo obuzdati one koji potpuno izgube kontrolu.
Ova odluka donesena je nakon zadnjeg incidenta, kad je usnulu ženu krenuo seksualno uznemiravati muškarac koji je sjedio do nje.

"Ubuduće ćemo rezervirati 6 sjedala u ekonomskoj klasi za putnice ženskog spola koje putuju same", poručuje Meenakshi Malik iz Air Indije. Dodaje još i da kao "nacionalna aviokompanija osjećaju dužnost osigurati miran i normalan let putnicama".

Prvi ovakav potez u avionskom svijetu naišao je na oprečne reakcije. Dok jedni oduševljeno pozdravljaju ovu ideju, drugi je smatraju tek simboličnom gestom, koja neće ništa ozbiljnije promijeniti i natjerati putnike da budu pristojniji.

Sve u svemu, ponajprije se nadamo kako će se muškarci naučiti pameti i pristojnosti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju