Kuhate li varivo ili neku finu juhicu, a prstohvat se slučajno pretvori u žlicu, nemojte očajavati. Presoljenu juhu ili varivo možete spasiti pomoću ovih trikova:

1. Trik s krumpirom
Ubacite sirov krumpir ili jabuku narezanu na četvrtine u lonac, kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 10 minuta, a potom ih izvadite iz juhe. Osjećate li još uvijek sol?

2. Trik sa šećerom
Ako krumpir i jabuka nisu upalili, pokušajte uravnotežiti okuse sa žličicom šećera. Umiješajte je u mirisnu tekućinu i isprobajte jeste li se riješili viška soli.

3. Trik s octom i vodom

Varivo je još uvijek slano? Razrijedite ga s nešto vode ili nježnim povrtnim temeljcem.

Najbolji način: Kako savršeno ispeći kestene u pećnici? Kesteni Kesteni Kestenijada +0 Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici - 2