Već ste više puta čuli i pročitali o ledenim hotelima, ali ste jednako tako i znali, da bi svaki put kad dođe zima, u pravilu dolazio i njihov kraj. No, ovaj hotel na sjeveru Švedske radit će cijele godine, tako da u njemu možete odsjesti i za ljeti.

ICEHOTEL u Švedskoj svoja vrata otvorio je posjetiteljima prvi put davne 1989. godine, kao prvi hotel izgrađen od snijega i leda. Danas, 27 godina nakon ponovne izgradnje svake zime (da, svaku zimu se radio od početka), postaje prvi ledeni hotel u kojem ćete sobu moći dobiti u travnju, ali i u srpnju.



Dio legendarnog hotela, uključujući bar, umjetničku galeriju i 10 luksuznih apartmana primat će goste cijele godine, bilo da dođu u potragu za suncem ili bijelim noćima.

> Provedite praznike poput Eskima: Nevjerojatni ledeni hoteli

Hotel se nalazi 200 kilometara sjeverno od arktičkog kruga u Jukkasjarvi i do sad je svake godine ponovno građen, za što se koristilo 5 tisuća tona leda izvađenog iz obližnje rijeke Torne.

Neki dijelovi hotela će se ipak i dalje topiti i biti ponovno građeni, tako da, ako hotel posjetite u dvije različite zime, zateći će vas i njegov drugačiji izgled.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju