Stari Egipćani pili su sok od limuna ili ga jeli kao zaštitu od svakojakih otrova. Istraživanja su potvrdila ovaj mit i dokazala kako je limun izvrsno pomagalo kod mršavljenja. To je uglavnom zato što sok od limuna potiče probavu i čisti jetru. Dokazano je da voda s okusom limuna smanjuje apetit, tako da teorija o mršavljenju svakako stoji. Osim toga ako je pijete ujutro - pomoći će vam aktivirati proces detoksikacije.Limun vam može uštedjeti i novac koji trošite na preparate za akne. Istraživanja dokazuju iznimno pozitivne rezultate u rješavanju problema akni i sprječavanju njihova nastanka. Dnevno tretirajte osjetljiva područja, i u kratkom ćete roku ostvariti željene rezultate.

Osim toga, ovaj svestrani agrum osvježavajućeg okusa može se koristiti i u slatkim i u slanim jelima. Limun pomaže i kod groznice, prehlade ili gripe, pruža olakšanje kod simptoma anksioznosti ili nesanice jer ima iznimno umirujući učinak na tijelo; osvježava dah (odličan za osobe s kroničnim zadahom iz usta ) i smanjuje krvni tlak.

Mislimo da smo ovime definitivno uklonili sve negativne konotacije kad je limun u pitanju, jer vam je on, koliko god gorko-kiseo bio, jednostavno pravi životni prijatelj. Svi na limunadu!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju