1. Sladoled od puževa
Heston Blumenthal predvodnik je trenda molekularne gastronomije, koja koristi moderne alate i tehnologije za pripremu kreativnih jela. Većinu sladoleda ovaj legendarni chef radi uz pomoć tekućeg dušika, a jedan od njegovih najprepoznatljivijih okusa je slani sladoled od puževa, te jaja sa špekom u zaleđenom sladolednom obliku. Oba okusa mogu se naručiti u njegovom nagrađivanom restoranu The Fat Duck u Velikoj Britaniji.

2. Sladoled od Viagre

Nedavno se vlasnik velške tvrtke po imenu Lick me, I'm DeliciousCharlie Harry Francis pohvalio medijima kako je za razuzdani tulum jednog poznatog glumca s A liste napravio sladoled od poznatih plavih tabletica i šampanjca. U svakoj plavoj kuglici nalazilo se 25 miligrama Viagre. S obzirom da je potpisao ugovor o povjerljivosti podataka, Charlie nije mogao otkriti tko je sve probao sladoled, ali je priznao da su gosti uživali u svakoj ledenoj kapljici.



3. Sladoled koji svijetli u mraku
Ista tvrtka i kulinarski 'genije' stoje iza prvog sladoleda koji svijetli u mraku. Flourescentno zeleno čudovište napravljeno je od sintetiziranog proteina koji pojedinim vrstama meduza omogućava da svijetle u morskim dubinama, a trenutno dolazi u okusu vanilije i limuna
.
4. Sladoled od maslinovog ulja
Američka tvrtka Sweet Action Ice Cream iz Denvera poznata je po proizvodima koji pokušavaju ugoditi različitim tipovima ljudi. Uz klasične voćne okuse i posebne veganske proizvode na njihovom se jelovniku nalaze i nekoliko neobičnih kombinacija uključujći i sladoled od maslinovog ulja.

5. Sladoled od viskija ili ruma
Zašto ne biste u omiljenu ljetnu poslasticu unijeli i malo zabave za odrasle? Poznati australski proizvođač sladoleda po imenu Simmos Delicious Dilemmas nudi brojne vrste neobičnih okusa – između ostalog i sladolede s dodatkom alkohola. Osobito su popularni okusi šljive natopljene viskijem, te grožđice s rumom.

6. Sladoled od pržene ribe i krumpirića
Poznati londonski George's Portobello Fish Bar gostima služi omiljenu britansku hranu – fish and chips u zamrznutom obliku. Umjesto ribica radi se sladoled od vanilije koji se prži u dubokom ulju, te služi sa voćnim sladoledom u obliku prženih krumpirića.

7. Sladoled od leđne moždine, višanja i burbona

U Portlandu stvarno znaju napraviti sladolednu kombinaciju. Tvrtka Salt & Straw domaće višnje aromatizira s nekoliko začina, potopi u burbonu, pa sve zajedno pomiješa s čistom leđnom moždinom američkog goveda.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju