Kremasta struktura sladoleda ovisi o ledenim kristalima. Što su kristali manji, poslastica je kremastija. Jedan od načina kontrole veličine ledenih kristala je taj da pazite na brzinu smrzavanja. Ako se sladoled brže smrzava - kristali su manji, a što je brzina smrzavanja manja kristali su veći. Osnovni sastojci sladoleda su šećer i masnoća. Pokušajte jesti otopljen sladoled i isti takav smrznuti. Otopljen će biti znatno slađi.

U trendu Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura

U videu ćemo vam pokazati kakvu strukturu ima sladoled pripremljen u aparatu za sladoled, ohlađen na ledu sa solju, kao i onas ohlađen tekućim dušikom. Pogađate li koji je sladoled imao najfiniju, najkremastiju strukturu?