Kremasta struktura sladoleda ovisi o ledenim kristalima. Što su kristali manji, poslastica je kremastija. Jedan od načina kontrole veličine ledenih kristala je taj da pazite na brzinu smrzavanja. Ako se sladoled brže smrzava - kristali su manji, a što je brzina smrzavanja manja kristali su veći. Osnovni sastojci sladoleda su šećer i masnoća. Pokušajte jesti otopljen sladoled i isti takav smrznuti. Otopljen će biti znatno slađi.

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

U videu ćemo vam pokazati kakvu strukturu ima sladoled pripremljen u aparatu za sladoled, ohlađen na ledu sa solju, kao i onas ohlađen tekućim dušikom. Pogađate li koji je sladoled imao najfiniju, najkremastiju strukturu?