Za sve one fanatike pommes frittessa, evo jedan slatki receptić, rekli bismo level pro za koji će biti potrebno malo više vremena i truda od klasične friteze, ali mislimo da će vas veseliti!

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"

Ljuti krumpirići iz pećnice

8 krumpira
2 bjelanjka
Žličica čilija
Žlikica kima
Žličica mljevene slatke paprike
Žličica soli
Biljno ulje (može i svinjska mast)
Prstohvat origana i timijana

1. Zagrijemo pećnicu na 220 C
2. Ogulimo, operemo i narežemo krumpire na tanke šapiće jednakih dimenzija (vrlo bitna stavka)
3. U većoj posudi umutimo bjelanjke (žumanjke sačuvajte za Wine Chateau za desert!)
4. U posudici pomiješamo sve začine i sol
5. Ubacimo narezane krumpire u bjelanjak i dobro promiješamo
6. Pospemo mješavinu začina po krumpirićima i oper promiješamo tako da svaki komad dobije malo po sebi
7. Pospemo papir za pečenje tankim slojem ulja
8. Stavimo krumpiriće na papir koji je već na plehu/protvanju
9. Pečemo 40 minuta na 220 C
10. Svakih 5-7 minuta prevrnuti krumpiriće kuhačom
11. Po želji malo preliti uljem dok se peku
12. Izvaditi, poslužiti, ne misliti na kalorije i uživati uz omiljenu seriju! Dobar tek