A eto i recepta!

Prženi sendvič s jajima

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Sastojci:
1 žemlja ili neko drugo pecivo
1 jaje
1 žlica maslaca
2 tanke kriške sira
1 žlica maslinovog ulja
Sol i papar

Priprema:
Pecivo tostirajte dok ne porumeni. U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslac i ulje, i ispecite jaje. U tavu stavite i pecivo okrenuto prema dolje. Ostavite ga 20-30 sekundi da se natopi maslacem. Pecivo izvadite na tanjur, a preko jajeta stavite sir da se otopi. Drugu krišku sira stavite na donji dio peciva. Izvadite jaje, stavite na pecivo tako da jaje bude između dvije kriške sira. Začinite solju i paprom po želji prije posluživanja.

Sendviče možete napraviti noć prije, zamotati u foliju i zamrznuti ih za brz jutarnji obrok . Ujutro ih možete podgrijati u mikrovalnoj pećnici ili u tosteru. Kad bolje razmislimo, zašto bismo ovo uopće morali raditi za djecu, a ne za sebe? Dobar tek!