1. Detksikacijski sokovi
Ovo su najbolji saveznici u borbi protiv suvišnih kilograma. Možete ih jednostavno i brzo napraviti od voća, povrća ili kombinacijom. Agrumi su poznati po detoksikacijskim sposobnostima. Namirnice s visokom koncentracijom vlakana poput đumbira, mrkve ili jabuke, također se preporučuju za te sokove, jer pomažu kod ispravnog rada probavnog trakta, a da ne spominjemo bogatstvo antioksidanata kojima hrane tijelo. Antioksidansi su bitni jer štite tijelo od negativnih učinaka slobodnih radikala koji mogu narušiti vaše zdravlje. Od detoksikacijskih sokova imate dvostruku korist - pomažu vašem tijelu da se oslobodi od toksina, kemikalija i svih opasnih tvari koje su se nakupile u vašim crijevima, i pomažu vam da izgubite težinu na najbrži i najprirodniji način.

2. Sokovi od povrća
Sokovi od povrća također mogu pomoći u vašim naporima da smršavite. Bez obzira pripremate li ih same ili u kombinaciji s voćem (kupus, kelj, brokula ili karfiol) biti će vam najučinkovitiji saveznik u borbi protiv masti. Navedeno je povrće bogato prirodnim fitonutrijentima koji su savršeni za smanjenje ukupne količine masnog tkiva, smanjenje upala i kontrolu razine šećera u krvi, za uravnoteženje razine hormona, pojačani metabolizam, kao i pružanje temeljite opće detoksikacije.

3. Zeleni čaj
Zeleni se čaj zbog svojih brojnih prednosti koristi već stotinama godina, a gubitak težine je samo jedna od njih. Ako nemate vremena ili ne obožavate vježbanje, pijte jednu šalicu čaja dnevno i dobit ćete sve potrebne antioksidanse, potaknut će vam metabolizam i pomoći u sagorjevanju masnoća. Zeleni je čaj savršen za sagorjevanje viška kalorija, za povećanje ukupne razine energije i suzbijanje apetita. Vrlo je popularan među Japancima, koji kažu da opušta i smanjuje stres.

4. Voćni sok - brusnica i kruška

Voćni sokovi su ukusni, jednostavni za pripremu i vrlo bogati hranjivim tvarima, vitaminima i mineralima - osim toga, postoje doslovno stotine različitih vrsta voća između kojih možete birati. Kruške i brusnice su samo dvije od najučinkovitijih i najtraženijih, budući da sadrže velike količine vitamina C. Ne samo da će vam njihov sok pomoći da izgubite kilograme i ojačate metabolizam, već će i povećati ukupnu razinu energije i opskrbiti vaše tijelo svim bitnim vitaminima i proteinima. Sok od brusnica je dobar i za sprječavanje raznih infekcija mokraćnog mjehura. Kruške, s druge strane, obiluju magnezijem, kalijem, i vrlo bitno – kalcijem koji je iznimno važan za održavanje zdravlja kostiju.

5. Crna kava
I na kraju ništa manje važna – crna kava. Ako se konzumira umjereno, ona ima mnoštvo pozitivnih utjecaja na zdravlje čovjeka. Ne samo da sadrži antioksidanse koji se bore protiv slobodnih radikala i smanjuju rizik od određenih vrsta raka, nego i smanjuje rizik od dijabetesa, kao i bolesti srca. U isto vrijeme, kofein je idealan za poboljšanje metabolizma. Ali budite oprezni - ako želite pomoću kave skinuti kilograme, morate je konzumirati bez šećera i mlijeka ili bilo kojeg sladila.

Sigurni smo da ćete između ovih 5 prijedloga naći nešto po vašem ukusu i brzo, zdravo i bez tableta doći do željene težine. Do ljeta je još malo, pa požurite!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju