Apsolutno najbolja destinacija za ljubitelje originalnih pubova je definitivno Dublin. Od tradicionalnih, klasičnih, starinskih, do modernih, specijaliziranih za gledanje utakmica ili živu svirku – svaka će i najosjetljivija i najizbirljivija duša naći nešto za sebe, uostalom u Dublinu ima pubova kao u Zagrebu pekara! Jest da je cijena vrhunskih aleova i stoutova negdje oko 4 i više eura, ali kao da ste svaki dan u Irskoj, pa evo i kratkog savjetnika:

Rody Bolands
Iako je naizgled mio i malen, riječ je o golemom zdanju koje je drugi dom Iraca koji su u grad došli iz drugih dijelova zemlje. Ovaj zavičajni dom savršen je za sve one koji ne vole mekdonaldizaciju i žele uživati u autohtonom okružju.

The Quays Bar
The Quays smješten je u turističkoj jezgri - Temple Bar District. Ako ste ekstremni obožavatelj irske glazbe, plesa i izričaja, ovo je mjesto stvoreno za vas. Nakon par posjeta The Quaysu, uskoro će turisti smatrati pravim lokalcem. Pinte na stol!

The Brazen Head
Vjerovali ili ne, The Brazen Head je prema zvaničnim dokumentima – najstariji pub u Irskoj! U blizini pivovare Guinness, i mrvicu izvan Temple Bara, porijeklo vuče iz nevjerojatne 1198. Godine, ali su ga ipak par puta renovirali. Želite li se kući svojima hvaliti da ste obišli i neko kulturno dobro – eto vam divne izlike!

Porterhouse
Osim što je Meka za sve bendove koji žele nešto postići na live sceni, Porterhouse ima nešto što će ga svrstati na prvo mjesto pivoljubaca. Dakle, ovdje je ispred atmosfere – pivo, zato jer ga rade u samoj pivnici! Slikajte se ispred ogromnog bakrenog kotla za pivo, i obavezno probajte pivo od kamenica i čokolade!

The Hole in the Wall
Malo dalje od centra, u aveniji Blackhorse nalazi se najdulji dublinski pub nastao spajanjem par starih kuća, tako da se ponekad stignete i otrijezniti na putu do zahoda. Iako je malo sneruke, dobra zabava, atmosfera i konstantna vesela ekipa natjerat će vas da se opet vratite

Pogledajte još i: Kavanagh's Pub, McDaid's, The Auld Dubliner, Messrs Maguire, The Long Stone, McSorleys Pub, O'Donoghue's

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju