Pez bomboni su izvorno izmišljeni kao alternativa za pušenje
Naziv popularnog bonbona dolazi od njemačke riječi za paprenu metvicu, a dozator je dizajniran tako da podsjeća na upaljač za cigarete.

Coca - Cola je izvorno sadržavala kokain
Kokain je zauvijek uklonjen iz pića 1903. godine.



Čips je posljedica izljeva bijesa jednog kuhara
Prema legendi, nezadovoljna stranka restorana vratila je svoje pržene krumpire jer su bili predebelo narezani. Kuhar je bio toliko ljut, da ih je narezao najtanje što je mogao, i još uz to jako zasolio. Na njegovo iznenađenje, stranka je bila oduševljena, i to je postalo stalno jelo na jelovniku.

Kellogg cornflakes izmišljene su kako bi se potisnuli seksualni porivi
Masturbacija nije bila baš popularna 1800-tih, a na čelu protivnika samozadovoljavanja bio je John Harvey Kelly. On je vjerovao da namirnice običnog okusa poput žitarica mogu spriječiti želju za masturbiranjem!

Fanta je izumljena u nacističkoj Njemačkoj
Kada je nakon Pearl Harbora Coca - Cola prestala isporučivati tajni sastojak Njemačkoj, predsjednik uprave njemačke podružnice, Max Keith, našao se u problemu, pa je smislio novo piće - Fantu.

7 Up je izvorno sadržavao „lijek“ za podizanje raspoloženja
Popularni sok od limuna u izvornoj formuli sadrži litij citrat, koji je krajem 19-og i početkom 20-og stoljeća bio popularan kao sredstvo za podizanje raspoloženja.

Stroj za šećernu vatru izumio je - stomatolog
Električnu CandyMachine koja proizvodi šećernu nit patentirao je William J. Morrison bivši predsjednik Stomatološkog Udruženja Države Tennessee. Do današnjeg dana, stomatolozi svijeta slave njegovo ime .

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju