U većini slučajeva, nakon dobre pijanke budite se s neugodnim osjećajem mučnine koji je izazvan unosom prevelike količine alkohola: MAMURLUK. Ako imate stalnu glavobolju i mučninu, te osjećate žeđ i umor, ovdje pročitajte što vam treba kako biste izliječili to prokletstvo na najjednostavniji mogući način.

1. Naranče
Svježi sok od naranče će povećati količinu šećera u krvi i ublažiti neugodne simptome. Ako imate želudac osjetljiv na kiselinu, zaboravite na ovaj savjet, ali vam onda ni jabuke nisu nimalo naklonjene.


2. Med i limun
Vjerojatno se koristite ovom kombinacijom da izliječite upalu grla ili promuklost, ali znajte da je iznimno dobra i protiv mamurluka. Zagrijte posudu s vrućom vodom, ubacite sastojke, a oni će pomoći vašem tijelu da brže preradi alkohol.

3. Đumbir
Đumbir se odnedavno koristi u borbi protiv mučnine na moru, tako da se može savršeno prilagoditi i borbi protiv mamurluka. Pripremite čaj od korijena, zatim dodajte sok od jedne naranče i pola limuna. Posljednje, ali ne i najmanje važno, stavite žličicu meda da zasladi piće. Okus je fin, samo mu je ime malo... Čudno?


4. Banane
Banane sadrže kalij, a on odbija mamurluk, mučninu i umor. Samo hrabro, znamo da vam se neće dati, ali mislite na budućnost...

5. Riža, tost, juha
Da, znamo da je hrana je posljednja stvar koju želite vidjeti u ovom trenutku. Ali čim osjetite da vam je bolje, nemojte navaliti na ostatke francuske i odojka. Preporučamo vam lagana jela. Kuhana riža, običan tost ili topla juha mogu učiniti čuda nakon naporne noći koja je upravo završila.

Naravno, ako vam se ništa od ovih prijedloga ne sviđa, uvijek možete ispiti sok iz staklenke krastavaca, i zatim se vratiti u krevet. Vrijeme je idealan lijek protiv mamurluka, tako da će malo strpljenja i puno odmora kad-tad riješiti posljedice neprospavane noći. Ali što ste stariji, to dulje traje, sorry...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju