Degustacija je počela s premijerom Rozićevog rosea 2013, napravljenog od plavca malog. Malo izraženijih alkohola, ali s prepoznatljivom notom plavca, lijepo se sljubio s ponuđenim jagodama, i pripremio nepca za daljnja kušanja. Svi koji ne stignu prije, moći će ga sigurno kušati na festivalu PINK DAY 2015.

Kušanje vina pratili su zalogaji s Pelješca - sirevi i pršut OPG-a Antunović, koje je predstavila, i o njima rekla pregršt zanimljivosti - Ana Antunović.

OPG Antunović nalazi se u Kuni, i već godinama njeguje praksu služivanja hrane iz vlastite proizvodnje pripremljenu po autohtonim receptima pelješke kuhinje! Dvije vrste sira, savršeno suh, slan i žilav pršut nevjerojatnih aroma, baš kako treba, kao i domaće masline, upotpunila je priča o magarcima, kojih na OPG-u ima čak 60! Da, imaju i magareće mlijeko!

Slijedio je Pošip 2013, koji dolazi s položaja Brijezi, uz solanu u Stonu. Lagan, pitak, privlačan. Uslijedili su plavac mali Rozić 2010, suhi Mili 2010 i polusuhi Mili 2010, a na kraju - Elihu 2009, poluslatko vino od grožđa plavca prosušenog na trsu, s okusom karamele i čokolade.

Slavni je enogastro bloger Ivan Hoe čak usporedio najstariju berbu Rozićevog plavca s - pršutom u čaši, i svi su prisutni potpuno zadovoljni napustili ciglom uređenu vinoteku Dekanter. Jako dobro mjesto za pripremu za finu večeru, hvala WOW-icama na ideji!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju