David Skoko glavom i bradom sjeda za naš stol kao da je stari član ekipe, i počinje odgovarati na naše znatiželjne upite. Svima nam je, naime, dosadio klasični pristup gostu u kopipejstanim ribljim restoranima koji u ponudi imaju riblju juhu, srdele, nešto iz uzgoja i patagonske lignje. E pa  Davidova je teorija da je dosadno nuditi sve isto što i ostali, pa se potrudio od „zapostavljene“ ribe i plodova mora ispričati sasvim drugačiju storiju i praviti jela od potcjenjenih vrsta.

Uglavnom, od onih ribica što ste ih nakon amaterske ribičije s molića u Supetarskoj dragi, Veloj Luci ili Senju bacili mačkama, ili vratili u more, David Skoko će napraviti simfoniju. Trlje u marinadi, šparić na štapiću, pašteta od jetre morskog psa, ma nema tog čuda kojeg nećete pronaći u Jadranu, a da tetovirani Chef od toga neće napraviti nešto od čega ćete polizati prste!

Ako ste se zaželjeli nečega drukčijeg, posebnog, a želite da vam ostane urezano u pamćenje, onda je Konoba Batelina stvorena za vas. Spremite se za ceh od dvjestotinjak kuna po glavi, ali ne krećite bez dobrog fotoaparata jer ćete se jamačno još dugo praviti važni na fejsovima i tviterima što ste jeli neko od Davidovih čudesa, sipina jaja, mpaštu na lignjinoj ikri, slane, manje slane, sirove, usoljene, čudo jedno ribe... Naravno da smo baš mi ostali bez baterija tu večer, duboke isprike na fotkama s mobitela...

Jedan od najkreativnijih i najmaštovitijih restorana Istre, osim toga nudi i senzacionalne originalne deserte, na što nas je upozorio ženski dio kušačkog tima, dok smo se mi toliko pretrpali s desetak različitih morskih specijaliteta, da nam nije padalo na pamet da mijenjamo taj okus u ustima.

Sapore di mare, sva ljepota morskih sitnica na jednome mjestu, apsolutno obavezno posjetite Batelinu, a i mi ćemo skoro nazad! Tko zna što je David jutros ulovio u mrižu...

Batelina Pula
Konoba Batelina
Čimulje 25, Banjole
Telefon: +385 52 573 767
GPS: 44.82475,13.866522

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju