Rezultati su to najvećeg nacionalnog izbora restorana po cijeloj Hrvatskoj, u kojem sudjeluju vodeći ugostitelji, kuhari, poslovni ljudi, vinari i drugi uglednici. Iza Bateline su se redom smjestili Plavi podrum iz Voloskog, šibenski Pelegrini, Bistro Apetit na četvrtome mjestu, a peto mjesto je zauzela legendarna međimurska Mala hiža.

Batelina se godinama bazira na spremanju specijaliteta od onoga što se toga jutra izvuče iz mora oko Medulina. David Skoko je s obitelji uvijek tu da od šparića, trljica, lignji ili sipa napravi - čudo. I u tome mu savršeno uspijeva. Ove je godine po prvi put dodijeljena nagrada za najboljeg Chefa u Hrvatskoj. Izbor je sasvim zasluženo pao na Tomislava Gretića iz rovinjskog Wine Vaulta, koji je pobjedu odnio s velikom prednošću pred svim ostalim nominiranim kuharima, i gentlemanski priznao kako je svoj glas dao upravo Davidu Skoki.

Jedan od osnivača projekta, Saša Špiranec, rekao je da iza Dobrih restorana stoji pouzdan tim koji je stvorio jedan od najambicioznijih gastronomskih projekata u posljednjih deset godina. Ekipa koja se okupila u prekrasnoj dvorani hotela Hilton u Zagrebu, od vlasnika restorana, Chefova, novinara i obožavatelja dobre hrane - gromoglasnim je pljeskom to i potvrdila. Vrhunska fešta, svaka čast na organizaciji, i hrani koju su za domijenak spremili Foša, Mala Hiža, Kormoran, i domaćin - Oxbo. Ponovilo se!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju