Poznata televizijska faca, Marko Lušić, danas promotor obiteljske prerade mesa od divljači, i glumica Leona Paraminski u ulozi promotorice, nakon par riječi dobrodošlice bacili su se na pečenje steakova od jelena i odležane govedine, dok smo se mi posvetili prvom jelu i vinu.

Za sve koji igrom slučaja nisu još bili u Fort Apacheu, treba naglasiti da je ovo čisti western. Od sedala, tomahawka, slika, pera, šešira, sve do prostorije koja izgleda kao prava poštanska kočija – sve je vraćeno u devetnaesto stoljeće i stvarno ima poseban štih. Čak i puštanje Winetua na par televizora, zakon!

U takvom smo ugođaju na stol prvo dobili Cezar salatu, kao uvertiru u naredne mesne trenutke. Tomislav Voštinić je otvorio svoje prvo vino, Škrlet 2013, autohtono vino Moslavine i ono što želite imati na stolu kad dođete kući s posla. Toliko dobro vinčeko, da mu mineralna ni ne treba. Najbolja mu je pak mimikrija, kad se s kapi crvenog vina pretvara u rose. Izvrsno za osvježenje i lagana jela poput ove nježne ukusne salate.

Vinarija Voštinić Klasnić iz vinogorja Voloder – Ivanić Grad, i za steak od jelena (odležava 14 do 21 dan u vlastitom soku i tretiran je u wet aging vakuumu), kao i za odrezak Apache chef (juneće meso iz sredine bifteka, odležano 14 dana u dry aging komori) - imala je svog konja za trku u vidu Syraha.

Ljubičasta etiketa i ne presnažna aroma, sjajno su pratile jako i otporno meso divljači i pitomači, tako fino ispečeno da smo se na trenutak vratili u špilju. Vegetarijanci? Dajte, molim vas, iako u Fort Apacheu možete jesti najbolje gljive u regiji...

Uz filet mignon, i kvalitetne onion ringse (jeo sam bolje u K pivovari, ali i gore u Rocketburgeru ovaj mjesec), dobili smo i strogo čuvan Red Wine 2012, takvu bombu koja nas je ostavila skroz zatečene.

Pa možda nismo ni mogli ozbiljnije shvatiti Muškat otonel 2013, možda i zbog nemogućnosti jedenja ičega, a kamoli Cheesecakea, iako je djelovao sjajno... Zato su kolegice dale svoj obol...

Neven Šikić, voditelj Fort Apachea, koji se prostire na čak 1000 m2, pokazao nam je i novouređenu terasu, parking, i umjetno jezero u nastanku literarno – preko ceste, šankove, prostoriju za privatne zabave i mehaničkog bika te salon za uživanje u cigarama, kad se približio i kraj obilaska, pa smo se morali oprostiti.

Uz velik izbor piva i vina, odležana mesa i puno iznenađenja, Fort Apache više i nije toliko daleko od Zagreba, a idealno je mjesto za odmoriti mozak i usrećiti želudac kad se zasitite gradske vreve. I navodno imaju najbolji hamburger u okolici, ali o tome jednom drugom prilikom...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju