Crna slavonska svinja autohtona je hrvatska pasmina koja je pravo genetsko čudo. Njezino je meso meko kao duša, a sve to zahvaljujući posebnom načinu uzgoja i hranidbe. Za razliku od ostalih svinja, crna slavonska slobodno trči na otvorenom, a tamo se i hrani. Na ispaši i u šumi nalazi sve što joj je potrebno za život, pa je njeno meso puno zdravije od onog klasične bijele svinje koja svoje dane provodi u toru, a čije se meso često nalazi na našem tanjuru.
Veće Hrvatice od crne slavonske svinje nema jer njezino podrijetlo seže do dvjesto godina u prošlost zbog čega će ljubitelji 100% domaćeg doći na svoje. Njezino je meso prava delicija jer se kod nje otpušta znatno manji postotak mesnog soka za razliku od klasičnog svinjskog mesa, a ima čak 60% intermuskulaturne masti koja daje onu sočnost mesu od koje rastu zazubice.
Zbog toga je idealno meso za pripremu suhomesnatih proizvoda, stoga niti ne čudi da su se brojni domaći proizvođači brže bolje bacili na njihovo spravljanje. Jedan od njih je i DOBRO - brend koji se može pohvaliti vrhunskim proizvodima napravljenim po najvišim standardima, pa je meso crne slavonske svinje bilo nezaobilazno. S obzirom na to da se crna slavonska svinja uzgaja na specifičan način, DOBRO ju nabavlja od lokalaca specijaliziranih za njihov uzgoj. DOBRO je tako u svoju kolekciju suhomesnatih proizvoda ubrojao i fajfer salamu, spravljenu od pažljivo odabranih komada mesa ovog slavonskog bisera.
Svoje mjesto pod suncem našle su i zimska i pannonico salama koje također sadrže meso naše fajferice. Masnoća crne slavonske svinje koja se dodaje u ove proizvode čini ih pravim delicijama i daje im onu sočnost od kojih se salame doslovno „tope“ u ustima. Zimska DOBRO salama je blažeg okusa s dodatkom prirodnih začina, dok se u pannonico DOBRO salamu dodaju zrna papra koji je čine pikantnijom, ali i aromatičnijom.
DOBRO svoje proizvode rade s manjim udjelom soli, pa se njhove salame mogu jesti češće negoli ostali suhomesnati proizvodi iz našeg hladnjaka jer su laganije, blaže i nježnije u odnosu na ostale.
Zbog načina života kojeg uživa crna slavonska svinja te zdravih masnoća i čvrstoće mišićnih vlakana od kojih se sastoji njeno meso, naša fajferica ima blagotvorno djelovanje na organizam, a njeno meso mnogi preporučaju za jačanje imuniteta.
Ovo slavonsko blago, fino i zdravo, čije je meso toliko sočno da bismo najradije prste polizali, trebalo bi se sve češće nalaziti i na našem tanjuru. Njezinu kvalitetu prepoznao je i DOBRO, pravi promotor ove domaće pasmine svinje iz njihovog kraja, čiju vrhunsku kvalitetu pokazuju u svojim salamama koje će se sve češće nalaziti na našim platama, ali i u našem sendviču.
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom DOBRO po najvišim profesionalnim standardima.