Ukusne palačinke možete napraviti i bez sastojaka životinjskog porijekla. Umjesto jaja upotrijebite lanene ili chia sjemenke, a kravlje mlijeko zamijenite s nekom od biljnih alternativa – od badema, kokosa, riže i slično.
Želite li da vaš obrok ima što više bjelančevina, upotrijebite biljnu zamjenu od soje, a u smjesu dodajte i nešto brašna od heljde i zobi koji su bogati proteinima. Dodatnu dozu bjelančevina donijet će i nešto proteinskog praha.
Upotrijebite čokoladni proteinski prah (koji volite i koji ima dobar okus) i tako palačinkama dajte karakterističan okus, a u smjesu dodajte i nešto kakao praha. U svega nekoliko minuta napravite nešto deblje čokoladne palačinke američkog stila, a poslužite kao slatki doručak ili zasitni desert.
Sastojci za čokoladne proteinske palačinke:
- 180 ml biljne zamjene za mlijeko od soje
- 40 g heljdina brašna
- 15 g kokosova ulja
- 10 g čokoladnog proteinskog praha
- 10 g kakao praha
- 10 g zobenog brašna
- 5 g chia sjemenki
- 1 čajna žličica praška za pečenje
- ½ čajne žličice jabučnog octa
Priprema čokoladnih proteinskih palačinki:
- U velikoj zdjeli pomiješajte heljdino i zobeno brašno, prašak za pecivo, proteinski prah, kakao prah i smljevene chia sjemenke.
- Rastopljeno kokosovo ulje pomiješajte s biljnom alternativom za mlijeko i jabučnim octom. Smjesu postupno umiješajte u suhe sastojke i miješajte dok se ne izgladite sve eventualne grudice.
- Zagrijte tavu s nešto masnoće te ulijte oko 60 ml smjese za svaku palačinku. Pecite palačinke oko dvije do tri minute sa svake strane dok se termički ne obrade do kraja.
- Poslužite ih odmah s voćem i preljevom po želji. Dobar tek!
Super recept za palačinke bez brašna koje možete napuniti dnevnom dozom povrća +0