Postoji više načina za kuhanje kukuruza. No samo će jedan ostati u neponovljivom sjećanju – onaj što se kuha u kremastoj kupki od mlijeka i maslaca.

Ova metoda kuhanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, a jamči da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.

Sastojci:
5 klipova mladog kukuruza
1 litra vode
200 ml mlijeka
115 grama maslaca
1 čajna žlica soli

Pečeni kukuruz Hrana i piće Trik za najlakše "pečenje" kukuruza u samo 12 minuta

Priprema:
1. Očistite kukuruz i prepolovite ga napola.

2. U velikom loncu zagrijte vodu.

3. Kad voda zavrije, dodajte joj mlijeko i maslac.

4. Posolite kupku pa dodajte komadiće mladog kukuruza.

5. Djelomično poklopite lonac i kuhajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju. Dobar tek!