Jamie Oliver na svojem YouTube kanalu podijelio je vlastiti recept za sočne makarone sa sirom koje se tope u ustima. Njegova tajna? Luk, senf i chutney od manga.

Da bi napravio sočnu i kremastu tjesteninu sa sirom, britanski chef započinje proces s karamelizacijom luka.

Tri glavice tanko nasjeckanog luka pirja u tavi na nešto maslaca otprilike 15 minuta dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Luk potom sljubljuje s bijelim brašnom te litrom mlijeka, sve dobro promiješa i kuha dok se umak ne zgusne.

Bolonjez Hrana i piće Trik Jamieja Olivera za savršeni bolonjez koji će biti odličan i nakon podgrijavanja

Ovo jelo može se napraviti sa samo jednom vrstom topivog sira, no Jamie Oliver koristi čak tri vrste. Uz stotinu grama cheddara, upotrijebit će i istu količinu raclettea te parmezana, te ih staviti u umak.

Kremasti umak začinit će žličicom engleskog senfa, chutneyjom od manga te s nešto Worcestershirea.

Umak će sljubiti s napola skuhanim makaronima, a cijelo jelo razrjediti s nešto tekućine u kojoj se kuhala tjestenina.

Ovu mješavinu prebacit će u tavu te peći na 200 Celzijevih stupnjeva oko pola sata, te poslužiti sa sezonskom salatom te slanim mrvicama sa slaninom.

Kako Jamie Oliver priprema svoje slavne makarone sa sirom, pogledajte u YouTube videu.