Jamie Oliver na svojem YouTube kanalu podijelio je vlastiti recept za sočne makarone sa sirom koje se tope u ustima. Njegova tajna? Luk, senf i chutney od manga.

Da bi napravio sočnu i kremastu tjesteninu sa sirom, britanski chef započinje proces s karamelizacijom luka.

Tri glavice tanko nasjeckanog luka pirja u tavi na nešto maslaca otprilike 15 minuta dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Luk potom sljubljuje s bijelim brašnom te litrom mlijeka, sve dobro promiješa i kuha dok se umak ne zgusne.

Bolonjez Hrana i piće Trik Jamieja Olivera za savršeni umak bolonjez

Ovo jelo može se napraviti sa samo jednom vrstom topivog sira, no Jamie Oliver koristi čak tri vrste. Uz stotinu grama cheddara, upotrijebit će i istu količinu raclettea te parmezana, te ih staviti u umak.

Kremasti umak začinit će žličicom engleskog senfa, chutneyjom od manga te s nešto Worcestershirea.

Umak će sljubiti s napola skuhanim makaronima, a cijelo jelo razrjediti s nešto tekućine u kojoj se kuhala tjestenina.

Ovu mješavinu prebacit će u tavu te peći na 200 Celzijevih stupnjeva oko pola sata, te poslužiti sa sezonskom salatom te slanim mrvicama sa slaninom.

Kako Jamie Oliver priprema svoje slavne makarone sa sirom, pogledajte u YouTube videu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju