Na ekskluzivnom masterclassu u studenom koji smo organizirali za vjerne pratitelje Masterchefa, chef Stjepan Vukadin pokazao je, među ostalim tehnikama i komponentama jednog pravog jesenskog jela, i kako napraviti dobru tempuru od samo dvaju sastojaka koju možemo koristiti i samu, a da u nju ne umačemo razne namirnice.

Član žirija popularnog kulinarskog showa kaže kako je za dobru tempuru ili hrskavce potrebna samo vrlo hladna Jamnica mineralna voda i glatko brašno.

Hrskavci chefa Stjepana Vukadina - 3 Hrskavci chefa Stjepana Vukadina - 3 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Na 300 ml Jamnice dovoljno je 150 g glatkog brašna i uz prženje u vrelom ulju od 180 ili 190 °C dobit ćete jednostavnu hrskavu komponentu koja podiže ovo jelo na neki drugi nivo.

"Vrlo bitno kod ove komponente je da mineralna bude stvarno hladna, pa ju prije kuhanja ostavite oko 15 minuta u zamrzivaču. Isto tako je vrlo bitno da je ulje vrelo oko 180, 190°C tako da kombinacijom hladnog i vrelog dobivate hrskavost", rekao je chef Stjepan Vukadin i dodao kako hrskavce treba pržiti svega 20-ak sekundi pa ih izvaditi van da ostanu blijede boje i obavezno na kuhinjski papirnati ručnik kako bi se upio višak masnoće.

Hrskavci chefa Stjepana Vukadina - 1 Hrskavci chefa Stjepana Vukadina - 1 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Poznati chef poslužio je hrskavce na kremi od batata s džemom od ljubičastog luka na vrhu u pravom jesenskom jelu s pilećim kroketima na šporkoj šalši. Bila je to kombinacija slatko-kiselih komponenti, od glatkih i mekanih do rustikalnih, gdje još nedostaje i nešto malo hrskavo, poput hrskavaca, da učini ovo jelo zanimljivijim.

Hrskavci chefa Stjepana Vukadina - 5 Hrskavci chefa Stjepana Vukadina - 5 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Jamnica po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju