Donosimo vam vrlo lagan recept za zobenu kašu sa sastojcima koje biste stavili u tortu od mrkve, a koje ne morate kuhati ni peći. Povrh svega, jelo je gotovo u manje u pet minuta.

Pripremite ga večer prije i ujutro vas čeka gotov doručak u hladnjaku. Ako u ovo doba godine radije jedete toplu zobenu kašu, sastojke možete i zagrijati na štednjaku prije posluživanja.

Puding od čokolade Hrana i piće Čokoladni puding bez šećera i brašna od kojeg ćete biti siti pola dana

Sastojci za 2 do 4 osobe:
300 ml nezaslađenog bademova mlijeka
200 grama zobenih pahuljica
60 grama svježe naribanih mrkvi
3 žlice grožđica
3 žlice javorova sirupa ili meda
1 žlica chia sjemenki
1 čajna žličica cimeta
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
¼ čajna žličica pimenta
orasi za ukrašavanje
grčki jogurt za ukrašavanje

Kako se radi souffle omlet? - 1 Hrana i piće Doručak koji se topi u ustima! Trik za savršeni omlet mekan poput oblaka

Priprema:
1. U bademovo mlijeko umiješajte naribane mrkve, ekstrakt vanilije i javorov sirup.

2. U tekućinu ubacite zobene pahuljice, chia sjemenke, grožđice i sve začine. Dobro promiješajte.

3. Smjesu podijelite na nekoliko čaša i stavite u hladnjak na dva sata ili idealno preko noći.

4. Ohlađenu zobenu kašu ukrasite s malo kremastog grčkog jogurta i nekoliko oraha. Ako želite neki hrskavi dodatak na kaši, poslužiti se možete i pečenim kokicama. Dobar tek!