Da biste napravili ukusno jelo, ne treba vam mnogo sastojaka. Ova tjestenina s prokulicom i parmezanom je najbolji primjer za to.

Narežite prokulicu na manje komade i tako skratite termičku obradu ove namirnice.

Slasnost jelu podarit će parmezan, maslac i limunov sok, a dodatnu dozu hrskavosti tostirani pinjoli koje dodajte prilikom serviranja.

Ako paralelno krenete s kuhanjem tjestenine i prokulica, ovo jelo bit će gotovo za 20-ak minuta.

Sastojci:

  • 350 g prokulica
  • 250 g sušenih rezanaca
  • 50 g maslaca
  • 45 g naribanog parmezana
  • 30 g pinjola
  • 2 češnja češnjaka
  • ½ limuna
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Rastopite maslac na tavi.
  2. Dodajte očišćene prokulice narezane na manje komade.
  3. Začinite prokulice solju i paprom i pirjate ih sve zajedno oko osam minuta uz često miješanje.
  4. Ubacite nasjeckani češnjak i pirjajte ga oko pola minute.
  5. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju i sačuvajte 100 ml vode u kojoj se tjestenina kuhala.
  6. Podlijte prokulice s nešto vode od kuhane tjestenine. Dodajte kuhanu tjesteninu i sve dobro promiješajte.
  7. Dodajte limunov sok i naribani parmezan.
  8. Smanjite temperaturu i kuhajte sve zajedno još oko pet minuta da se okusi sljube.
  9. Po potrebi dodajte još soli i papra.
  10. Poslužite jelo s tostiranim pinjolima. Dobar tek!

Obožavani prilog, a nije krumpir: Osvježavajuća salata od neočekivanih sastojaka kao stvorena za nedjeljni roštilj Osvježavajuća salata - 19 Osvježavajuća salata - 16 Osvježavajuća salata - 17 +15 Osvježavajuća salata - 18

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju