Da biste napravili ukusno jelo, ne treba vam mnogo sastojaka. Ova tjestenina s prokulicom i parmezanom je najbolji primjer za to.
Narežite prokulicu na manje komade i tako skratite termičku obradu ove namirnice.
Slasnost jelu podarit će parmezan, maslac i limunov sok, a dodatnu dozu hrskavosti tostirani pinjoli koje dodajte prilikom serviranja.
Ako paralelno krenete s kuhanjem tjestenine i prokulica, ovo jelo bit će gotovo za 20-ak minuta.
Sastojci:
- 350 g prokulica
- 250 g sušenih rezanaca
- 50 g maslaca
- 45 g naribanog parmezana
- 30 g pinjola
- 2 češnja češnjaka
- ½ limuna
- sol i papar po želji
Priprema:
- Rastopite maslac na tavi.
- Dodajte očišćene prokulice narezane na manje komade.
- Začinite prokulice solju i paprom i pirjate ih sve zajedno oko osam minuta uz često miješanje.
- Ubacite nasjeckani češnjak i pirjajte ga oko pola minute.
- Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju i sačuvajte 100 ml vode u kojoj se tjestenina kuhala.
- Podlijte prokulice s nešto vode od kuhane tjestenine. Dodajte kuhanu tjesteninu i sve dobro promiješajte.
- Dodajte limunov sok i naribani parmezan.
- Smanjite temperaturu i kuhajte sve zajedno još oko pet minuta da se okusi sljube.
- Po potrebi dodajte još soli i papra.
- Poslužite jelo s tostiranim pinjolima. Dobar tek!
Obožavani prilog, a nije krumpir: Osvježavajuća salata od neočekivanih sastojaka kao stvorena za nedjeljni roštilj +15