Galerija
Ponedjeljak bez mesa otvaramo s veganskom verzijom tjestenine ala carbonara koja umjesto jaja, sira i guancialea koristi tofu, kremu od indijskih oraščića te prehrambeni kvasac.
Za ljubitelje vegetarijanskih jela tu je i egipatski omlet od jaja, sira i tikvica, a pripremit ćemo i fini rižoto s junetinom koji se radi u pećnici.
Nastavite čitati tekst i pronađite sedam jela, po jedan za svaki dan ovoga tjedna.
Ponedjeljak, 16.6. – Veganska carbonara
Glavni sastojci carbonare uključuju tjesteninu, jaja, slaninu od sušenih svinjskih obraza po imenu guanciale i tvrdi sir pecorino. Možete napraviti i njezinu vegansku verziju koja koristi marinirani tofu, kremu od indijskih oraščića i prehrambenog kvasca. Imamo recept!
Utorak, 17.6. – Egipatski omlet
Bliskoistočni omlet od tikvica i luka u Egiptu zovu eggah, a u drugim dijelovima Bliskog istoka pronaći ćete ga pod imenom ej'jah. Po izgledu, okusu i sastojcima, pak, slično je europskoj frittati.
Srijeda, 18.6. – Rižoto iz pećnice
Jeste li znali da fini rižoto možete napraviti i u pećnici? Ovu modificiranu verziju finog rižota s junetinom sigurno ćete obožavati, a rastopljeni sir dat će mu dodatnu dozu slasti.
Četvrtak, 19.6. – Hrskava pohana piletina
Pohanoj piletini teško je odoljeti, a pogotovo kada se napravi s hrskavim panko krušnim mrvicama. Iznenadite svoje ukućane pa meso marinirajte u kokosovom mlijeku i limeti. Rezultat? Božanstvena piletina uz koju će se lijepo uklopiti pire od krumpira.
Petak, 20.6. – Salata s tunom
Kad je vani prevruće za kuhanje, brzinske salate s dobrim izvorom bjelančevina najbolje su izbor. Predlažemo vam salatu od ljetnog povrća, tune iz konzerve i kuhane kvinoje, a koju možete zamijeniti i kus-kusom ili rižom. Evo što morate napraviti.
Subota, 21.6. – Oreo cheesecake
Cheesecake je savršeni desert za ljeto, a pogotovo ako birate recept za tortu od sira koja se ne peče. Oplemeniti je možete različitim sastojcima – od šumskog voća do orašastih plodova.
Mi vam donosimo recept za cheesecake s Oreo keksima, čokoladom i komadićima oraha. Riječ je o vrlo odvažnoj kombinaciji koja će oduševiti sve generacije.
Nedjelja, 22.6. – Bolonjez
Znate li kako se pravilno kuha umak bolognese, točnije ragù di carne (mesni ragu)? Ako ne znate, donosimo vam izvorni recept za najpoznatiji umak na svijetu, koji se savršeno sljubljuje sa širokim rezancima poput tagliatella.
7 "sirotinjskih", ali finih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za pet eura