Fina, hrskava košuljica od pohanja razlikuje mastora od amatera, ali postoje i trikovi i prečaci kojima možete nadoknaditi manjak spretnosti i iskustva. 

U trendu Piccolina kućica, Gata, Airbnb - 1 70 eura za noć Za savršen odmor dovoljno je svega 19 kvadrata! Dokaz je i ova kućica u okolici Splita Kviz općeg znanja - 15 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za sveznalice i one koji će to tek postati Rustica - 4 Velike porcije, ali... Restoran Rustica: "Narodni" restoran na početku Dubrave koji nije ostavio dobar dojam

Piletina pohana u kokosu i panko mrvicama jedan je od recepata s kojim ćete oduševiti baš sve, a pripremaje jednaka kao i kod "bečkog pohanja".

Panko mrvice i naribani kokos pobrinut će se za "prvi dojam", a okus ove i ne tako obične piletine bit će božanstven zahvaljujući jednostavnoj marinadi od kokosova mlijeka i limete

Piletina pohana u kokosu i panko mrvicama dobro će se slagati sa svime s čime i inače jedete pohano, a osobito će joj dobro stajati i kakav ljuti umak.

Piletina pohana u kokosu i panko mrvicama - sastojci:

  • 3 komada pilećih prsa bez kostiju i kože (700-725 g)
  • 240 ml kokosovog mlijeka
  • 2 žlice svježeg soka limete
  • 180 g brašna
  • 180 g brašna
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 1 čajna žličica soli
  • Svježe mljeveni crni papar
  • 3 velika jaja
  • 90 g panko mrvica
  • 130 g nezaslađenog ribanog kokosa
  • 450 do 500 ml biljnog ulja, za prženje

Piletina pohana u kokosu i panko mrvicama - priprema:

  1. Prerežite svaki komad piletine na pola po dužini i batom istucite meso na debljinu od cca 6 mm.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte kokosovo mlijeko, pola čajne žličice soli i sok od limete. Utonite piletinu u marinadu, dobro promiješajte, poklopite i ostavite u hladnjaku pola sata do sat.
  3. U velikoj plitkoj zdjeli ili dubokom tanjuru pomiješajte brašno, kukuruzni škrob, čajnu žličicu soli i malo mljevenog papra. U drugoj zdjeli umutite jaja. U trećoj pomiješajte panko mrvice i kokos.
  4. Svaki file uvaljajte u brašno pa u razmućeno jaje, pa u panko mrvice.
  5. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Piletinu pecite u serijama, oko tri do četiri minute sa svake strane, dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju.

5 legendarnih jela iz 80-ih koja se danas ne usude svi jesti Hladetina Juha od poriluka Svinjska mast +1 Žumanjci