Ovaj tjedan kuhamo jela za utjehu, odnosno ukusna, zasitna i topla jela koja će istinski zadovoljiti sve generacije.
Tjedni jelovnik i #MeatlessMonday započinjemo ukusnim talijanskim varivom od leće i korjenastog povrća za koji nećete morati potrošiti puno novca. Na jelovniku će se naći i jednostavna, ali uvijek ukusna tjestenina sa sirom koja se radi u jednom loncu.
Ako u ledenici imate komad žilave junetine, donosimo vam savršeni recept za gulaš kojim ćete ga transformirati u najmekše i najfinije meso. Pripremo i pečenu piletina koju će ugoditi svakom muškarcu, a za Valentinovo jedemo svinjske kotlete u kremastom umaku.
Ovaj tjedan ispeći ćemo i savršeno pahuljaste i mekane krafne s pekmezom po receptu koji koriste Nijemci.
Nastavite čitati tekst i pronađite sedam recepata – po jedan za svaki dan ovoga tjedna, a u kojem će uživati cijela obitelj.
Ponedjeljak, 10.2. – Talijansko varivo s lećom
La Cucina Povera ili kuhinja siromaha je jednostavni stil kuhanja koju se nekoć koristili najsiromašniji građani u Italiji. Za cilj je imala iskoristiti sve ono što se nađe u kuhinji i na gospodarstvu, a kako bi se nahranila obitelj. Ovo varivo s lećom upravo je takav recept.
Utorak, 11.2. – Tjestenina sa sirom
Slasne makarone sa sirom možete napraviti i u jednom loncu – sušenu tjesteninu kuhajte u bazi mlijeka i povrtnog temeljca, pomiješajte s naribanim sirom i začinima, a potom servirajte sa salatom po želji.
Srijeda, 12.2. – Pečena piletina koja će ugoditi svakom muškarcu
Man Pleasing Chicken se priprema od otkoštenog pilećeg zabatka, a peče u pećnici u jednostavnoj marinadi od svega tri sastojka: senfa Dijon, javorovog sirupa i rižina octa.
Četvrtak, 13.2. – Losos u finoj marinadi
Losos je sjajan izvor omega 3 masnih kiselina, ali i brojnih kulinarskih kreacija. Jesti ga možete uz povrtni pire, salatu, ali i između dvije kriške kruha.
Da biste poboljšali okus ove ribe, dovoljno ju je marinirati 20-ak minuta u finoj kombinaciji začina s azijskim prizvukom prije kratke termičke obrade.
Petak, 14.2. – Kotleti u kremastom umaku
Ima li išta bolje od pečenih svinjskih kotleta? Pečeni svinjski kotleti u kremastom umaku. Ovo se jelo priprema u jednoj tavi, a mogu ga napraviti i oni koji nisu veliki majstori kuhinje. Najbolje od svega? Cijelo će jelo biti gotovo u manje od pola sata.
Subota, 15.2. – Krafne s pekmezom
Krafne se u njemačkim kuharicama nalaze još od 15. stoljeća. Tada su definirane kao poslastice od dizanog tijesta za kruh punjene marmeladom te pržene u svinjskoj masti. Danas se najčešće peku u dubokom biljnom ulju. Imamo recept!
Nedjelja, 16.2. – Francuski gulaš s junetinom
Krepko jelo zaokruženog bogatog okusa i meso toliko mekano da se može rezati vilicom. Da biste postigli ovaj cilj sastojke je potrebno kuhati na laganoj temperaturi oko tri sata.
Kako s cijelim piletom i kilom suhog graha skuhati 7 jela za svaki dan ovoga tjedna?