Losos je sjajan izvor omega 3 masnih kiselina, ali i brojnih kulinarskih kreacija. Jesti ga možete uz povrtni pire, salatu, ali i između dvije kriške kruha.

Da biste poboljšali okus ove ribe, dovoljno ju je marinirati 20-ak minuta u finoj kombinaciji začina s azijskim prizvukom prije kratke termičke obrade.

Mi vam predlažemo kombinaciju smeđeg šećera, mirina, umaka od soje, češnjaka, rižinog octa i nešto vode. Ako izbjegavate gluten, umjesto umaka od soje u marinadi možete upotrijebiti tamari.

Pečeni losos u finoj marinadi - sastojci:

  • 4 fileta lososa
  • 85 ml obične vode
  • 65 ml umaka od soje
  • 65 ml mirina
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 žlica rižina octa
  • 1-2 češnja češnjaka

Pečeni losos u finoj marinadi - priprema:

  1. Pomiješajte mirin, smeđi šećer, umak od soje i nasjeckani češnjak. Uronite ribu u dobivenu tekućinu i marinirajte sve zajedno 20-ak minuta.
  2. Zagrijte tavu na štednjaku, pa na njoj ispecite ribu. Pecite ribu dvije do tri minute, pa je preokrenite na drugu stranu. U tavu dodajte ostatke marinade koju ste pomiješali s vodom i rižinim octom.
  3. Nastavite termički obrađivati losos još tri do pet minuta dok nije pečeno do kraja, a potom ga poslužite uz dobivenu umak s prilogom po želji. Dobar tek!

Da pukneš od proteina: Lagana večera s pečenim lososom i slanutkom koja će osvojiti i zagrižene mesojede Pečeni losos i pire od slanutka Pečeni losos i pire od slanutka Pečeni losos i pire od slanutka +2 Pečeni losos i pire od slanutka

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju