Losos je sjajan izvor omega 3 masnih kiselina, ali i brojnih kulinarskih kreacija. Jesti ga možete uz povrtni pire, salatu, ali i između dvije kriške kruha. 
Da biste poboljšali okus ove ribe, dovoljno ju je marinirati 20-ak minuta u finoj kombinaciji začina s azijskim prizvukom prije kratke termičke obrade.
Mi vam predlažemo kombinaciju smeđeg šećera, mirina, umaka od soje, češnjaka, rižinog octa i nešto vode. Ako izbjegavate gluten, umjesto umaka od soje u marinadi možete upotrijebiti tamari. 
Pečeni losos u finoj marinadi - sastojci:
- 4 fileta lososa
 - 85 ml obične vode
 - 65 ml umaka od soje
 - 65 ml mirina
 - 50 g smeđeg šećera
 - 1 žlica rižina octa
 - 1-2 češnja češnjaka
 
Pečeni losos u finoj marinadi - priprema:
- Pomiješajte mirin, smeđi šećer, umak od soje i nasjeckani češnjak. Uronite ribu u dobivenu tekućinu i marinirajte sve zajedno 20-ak minuta.
 - Zagrijte tavu na štednjaku, pa na njoj ispecite ribu. Pecite ribu dvije do tri minute, pa je preokrenite na drugu stranu. U tavu dodajte ostatke marinade koju ste pomiješali s vodom i rižinim octom.
 - Nastavite termički obrađivati losos još tri do pet minuta dok nije pečeno do kraja, a potom ga poslužite uz dobivenu umak s prilogom po želji. Dobar tek!
 
 
    
        Da pukneš od proteina: Lagana večera s pečenim lososom i slanutkom koja će osvojiti i zagrižene mesojede
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            