Makaroni sa sirom slastan su klasik američke kuhinje. Kuhana tjestenina miješa se s umakom na bazi rastopljenog sira te poslužuje kao samostalno jelo ili prilog mesu.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Huangjuewan - 2 Najkompliciraniji na svijetu Petlja na pet razina: Suludi nadvožnjak na kojem, ako propustite svoj izlaz, možete ostati i čitav dan

Slasne makarone sa sirom možete napraviti i u jednom loncu – sušenu tjesteninu kuhajte u bazi mlijeka i povrtnog temeljca, pomiješajte s naribanim sirom i začinima – i to je to.

Zasitan ručak ili večeru napravit ćete u svega 20-ak minuta.

Sastojci:

  • 750 ml povrtnog temeljca
  • 500 ml mlijeka
  • 450 g nekuhanih makarona
  • 300 g naribanog cheddara
  • 30 g naribanog parmezana
  • 1 čajna žličica senfa
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. U većem loncu pomiješajte povrtni temeljac, mlijeko, češnjak u prahu i senf i zagrijte na štednjaku.
  2. Dodajte makarone i nastavite kuhati sve zajedno uz povremeno miješanje.
  3. Makaroni bi trebali biti potopljeni pod tekućinom tijekom termičke obrade.
  4. Kuhajte makarone 15-ak minuta, odnosno dok ne postanu al dente.
  5. Umiješajte naribani cheddar i promiješajte. Pustite da se sir rastopi.
  6. Posolite i popaprite po želji jelo.
  7. Poslužite makarone s naribanim parmezanom. Dobar tek!

Dobra ušteda: Sastojak koji najčešće bacamo, a može nam poslužiti za prefine juhe, umake, rižote... Minestrone juha Juha od slanutka i špinata Tjestenina s dodatkom pečene piletine +4 Zapečena tjestenina s bolonjezom