Makaroni sa sirom slastan su klasik američke kuhinje. Kuhana tjestenina miješa se s umakom na bazi rastopljenog sira te poslužuje kao samostalno jelo ili prilog mesu.
Slasne makarone sa sirom možete napraviti i u jednom loncu – sušenu tjesteninu kuhajte u bazi mlijeka i povrtnog temeljca, pomiješajte s naribanim sirom i začinima – i to je to.
Zasitan ručak ili večeru napravit ćete u svega 20-ak minuta.
Sastojci:
- 750 ml povrtnog temeljca
- 500 ml mlijeka
- 450 g nekuhanih makarona
- 300 g naribanog cheddara
- 30 g naribanog parmezana
- 1 čajna žličica senfa
- 1 čajna žličica češnjaka u prahu
- sol i papar po želji
Priprema:
- U većem loncu pomiješajte povrtni temeljac, mlijeko, češnjak u prahu i senf i zagrijte na štednjaku.
- Dodajte makarone i nastavite kuhati sve zajedno uz povremeno miješanje.
- Makaroni bi trebali biti potopljeni pod tekućinom tijekom termičke obrade.
- Kuhajte makarone 15-ak minuta, odnosno dok ne postanu al dente.
- Umiješajte naribani cheddar i promiješajte. Pustite da se sir rastopi.
- Posolite i popaprite po želji jelo.
- Poslužite makarone s naribanim parmezanom. Dobar tek!
Dobra ušteda: Sastojak koji najčešće bacamo, a može nam poslužiti za prefine juhe, umake, rižote... +4