Sastojci:

  • 400 g kupovnih njoka
  • 240 g vrhnja za kuhanje
  • 100 ml bijelog suhog vina
  • 50 g naribanog parmezana
  • 3-4 sušene rajčice
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica senfa
  • šaka svježeg bosiljka
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. U plićem loncu ili dubljoj tavi zagrijte maslac pa na njemu kratko pirjajte sitno nasjeckani češnjak, oko pola minute.
  2. Umiješajte senf i sitno nasjeckane sušene rajčice pa sve podlijte vinom. Kuhajte oko dvije minute.
  3. Dodajte vrhnje za kuhanje i njoke, dobro promiješajte, poklopite i kuhajte oko pet minuta.
  4. Umiješajte sir i nasjeckane listiće bosiljka pa kuhajte još koju minutu dok se njoki ne skuhaju do kraja i ne dobijete kremasti umak.
  5. Posolite i poparite po želji.
  6. Poslužite toplo uz salatu po želji. Dobar tek!

Puni kemije: Jednostavan način kako možete prepoznati lažni sir Sir - 3 Sir - 2 Sir - 1 +1 Pizza

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju