Sastojci:
- 400 g kupovnih njoka
- 240 g vrhnja za kuhanje
- 100 ml bijelog suhog vina
- 50 g naribanog parmezana
- 3-4 sušene rajčice
- 2-3 češnja češnjaka
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica senfa
- šaka svježeg bosiljka
- sol i papar po želji
Priprema:
- U plićem loncu ili dubljoj tavi zagrijte maslac pa na njemu kratko pirjajte sitno nasjeckani češnjak, oko pola minute.
- Umiješajte senf i sitno nasjeckane sušene rajčice pa sve podlijte vinom. Kuhajte oko dvije minute.
- Dodajte vrhnje za kuhanje i njoke, dobro promiješajte, poklopite i kuhajte oko pet minuta.
- Umiješajte sir i nasjeckane listiće bosiljka pa kuhajte još koju minutu dok se njoki ne skuhaju do kraja i ne dobijete kremasti umak.
- Posolite i poparite po želji.
- Poslužite toplo uz salatu po želji. Dobar tek!
Puni kemije: Jednostavan način kako možete prepoznati lažni sir +1